Taşkıran'dan Rekor Esnaf Gezisi - Son Dakika
Yerel

Taşkıran'dan Rekor Esnaf Gezisi

Taşkıran\'dan Rekor Esnaf Gezisi

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır 2. Sıra Milletvekili adayı olan Hüseyin Cihan Taşkıran seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

26.10.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır 2. Sıra Milletvekili adayı olan Hüseyin Cihan Taşkıran seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır'ın Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçelerinde gezerek esnafın sorunlarını dinleyip esnaftan CHP'ye oy verilmesini isteyen Taşkıran, yaptığı seçim ziyaretleriyle adeta rekor kırdı.

Bir günde 400'e yakın esnaf ziyareti yapan Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır 2. Sıra Milletvekili adayı olan Hüseyin Cihan Taşkıran seçim çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor. Esnafla yakinen ilgilenen ve sorunlarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır 2. Sıra Milletvekili adayı olan Hüseyin Cihan Taşkıran, "Esnaf artık mevcut iktidara güven duymuyor değişim istiyor. Esnafımız çok zor durumda, gün geçtikçe iflasın eşiğine geliyor. Esnafı dikkate alan kimse yok yaklaşık 400 yakın esnafı bir günde gezdim aman Allah'ım ne sitemler edildi. Anlatmakla bitiremem yani esnaf perişan mağdur olmuş yazık günah buna yürek dayanmaz sağ olsunlar her gittiğimiz yerde büyük ilgi gösterdiler esnaflarımız ikramda bulunarak misafirperverlik gösterdiler kapısına gittiğimiz esnaf artık yeter huzur istiyoruz söylüyorlar. Her şey ortada çok yazık" diye konuştu.

CHP'nin iktidara gelmesi halinde esnafın yanında olacaklarının sözünü de veren Taşkıran, "İnşallah partimiz CHP iktidara gelirse esnafımıza tüm işçi memura halka sahip çıkacaktır Esnafımızı kalkındıracağız, esnaf Diyarbakır'ın can damarıdır ancak tükenmiş bir durumdalar, asla lafla değil sözle değil icraatlarla geleceğiz tüm halkımıza kapımız açık olacaktır. Kimseyi asla ötekileştirme yapmayacağız. Herkes bizim için eşittir din dil ırk ayırımı bugüne kadar partimiz yapmamıştır hiçbir zamanda yapmayacaktır. İnsanlara insanca davranan onurlu bir partimizin milletvekili adayı olmaktan gurur duyuyorum güzel günlere geleceğiz" dedi.

Ülke nüfusunun yüzde 10'undan fazlasının işsiz ve genç nüfusu oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Taşkıran, "Geleceğimiz olan gençlerimize ülkemizin tüm imkanlarını sunmalıyız. Maalesef ülke nüfusunun yüzde 10'undan fazlası işsiz ve genç nüfusta da yüzde 20 oranında iş gücüne aktif katılması gereken, üretim yapması gereken gençlerimizin yüzde 20'si işsiz ve okuttuğumuz üniversite mezunlarının yaklaşık yüzde 24-25 yani her 4 üniversite mezunundan 1'i işsiz durumda bunun böyle olmaması kanısındayım. Empati kurarsak gerçekten kaldırılamayacak bir yüktür. Onun için bizler halka, sokağa, kulak verdik ve bu sorunu en iyi biz çözeriz diye yola çıktık. Üniversiteli işsiz genç demek dışarıya bağımlı olmak demek, üretim yapmamak demek. Onun için gelecek demek cumhuriyet halk partisi demek" diye konuştu.

Esnaftan Taşkıran'a güvenoyu

Karşılarında CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hüseyin Cihan Taşkıran'ı gören ve bu kez CHP'ye oyunu vereceğini belirten Hırdavatçılık yapan Esnaflardan Mustafa Kartal, "Öncelikle insanca yaşamak tüm insanların hakkıdır huzur istiyoruz ,huzur ,bizler perişan durumdayız yani her gün zarar gün gittikçe batıyoruz son günlerde olan olaylar bizler perişan etti ailelerimizle her gün kavga ediyoruz moral bozuk evimize ekmek götüremiyoruz çocuklara okul harçlığı veremiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı esnafı kimse düşünmüyor, buna emin olun Diyarbakır'ı terk edeceğiz böyle giderse. Artık yeter nedir bu olaylar memur, işçi vatandaş alış verişe gelmiyor Diyarbakır halkı bunu hak etmedi. Bu kez de CHP'yi deneyeceğim sizler gibi dinamik gençlerimize güvenimiz sonsuzdur artık değişim zamanıdır bizi unutmayınız bir oydur kapımıza geldiniz bir Diyarbakır evladısınız sizi kırmayacağım oyumuz onurumuzdur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taşkıran'dan Rekor Esnaf Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement