Taşkıran: 'Gençler Aktif Siyasette Yer Almalı' - Son Dakika
Yerel

Taşkıran: 'Gençler Aktif Siyasette Yer Almalı'

Taşkıran: \'Gençler Aktif Siyasette Yer Almalı\'

CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hüseyin Cihan Taşkıran gençlerin aktif olarak siyasette yer bulması gerektiğini vurguladı.

13.10.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) siyasette gençlere öncelik verdiğini belirten ve artık gençlerin de siyasette aktif rol alması gerektiğini söyleyen CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hüseyin Cihan Taşkıran, "Artık gençlerimizin aktif olarak siyasette bulunmasının gerektiğini düşünüyorum. Gençlere öncelik veren Cumhuriyet Halk Partisi olduğundan dolayı bu kararı ailem, büyüklerim, yakınlarım ve çevremdeki sevdiğim dostlarıma danışarak istişare ederek ve onlarda uygun olduğunu söylediler ve aday oldum. Siyasete girme amacım bir Diyarbakır sevdası olarak en başta şehrim için ne yapabilirim? Yıllardır bölgemiz çok büyük bedeller ödemiş ve halen ödemeye devam ediyor. Burada temiz, dürüst, ilkeli siyaset yapacağız" diye konuştu.

'Kendi çıkar ve menfaatlerimizi asla düşünmeyeceğiz'

Öncelikli hedeflerinin halkın sorunlarını Meclis'e taşımak ve çözüm üretmek olduğunu vurgulayan Taşkıran, "Kendi çıkarlarımızı ve menfaatlerimizi asla düşünmeyeceğiz. Toplumun sorunlarını halkımızın sorunları meclise taşıyacağız ve çözüm üreteceğiz. Yüzyıllardır birbirimizden kız alıp, vermekteyiz. Aynı havayı solumaktayız, aynı suyu içip, aynı kaptan yemek yiyoruz. İnanıyorum ki herkes bu kardeşliğin hiç bozulmadan devam etmesini istiyordur. İnsanlar ölmesin, insanca yaşasınlar. Ölüm insanlara yakışmıyor. Binlerce anne, babalarımız canlarını evlatlarını kaybettiler. Binlerce kardeşimiz, bacımız dul kaldı. Binlerce çocuklar yetim kaldı. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Günah, yazık. Mangal'da kül bırakmayan siyasetçiler nerede? Yıllardır iktidardasınız bu bölgenin kanayan yarasına neden çözüm getirmediniz? Çözüm üretmek yerine daha fazla kan dökülmesini sağladılar. Ne yazık ki öyle bir hal aldı ki; Cizre'de yaşanan tüm dünya basınında yaşamını yitirmiş bir ölen insan üzerinde bile halen işkence yapıldığını görmüş olduk. Bu tamamen AKP yönetiminin insanları ötekileştirme politikasının eseridir" dedi.

'Türk ve Kürtler yüzyıllardır kardeşçe yaşıyor'

Türk ve Kürt halklarının yüzyıllardır kardeşçe yaşadığını da sözlerine ekleyen Taşkıran, "Yüzyıllardır kardeşçe yaşayan Türk ve Kürt halkımızın maalesef birbirine düşürmeye çalıştırılmıştır. Ama insanlarımız bu oyuna düşmeyecek. İnanıyorum ki bu kirli oyunu 1 Kasımda sandık başında ağızlarının payını vereceklerine inancım sonsuzdur. Lafla değil sözle değil. Özde çalışacağız. mevcut sorunları icraatlarımızla halkımıza seferber edeceğiz. Yıllardır var olan Kürt meselesini şimdiye kadar mevcut olan AKP hükümetinin savaşçı politikalar izleyerek insanlara acı ve gözyaşından başka bir şey görmediği apaçık ortadadır ve görüyoruz. Zaten mevcut sorunları tüm halkımız yaşıyor ve biliyor. Bunların üstesinden gelecek tek parti ve Kürt meselesini çözüme ulaştıracak tek parti CHP'dir. İnanıyoruz ki Diyarbakır'daki halkımız bize inanarak, güvenerek bu onurlu görevi bize vereceklerine inancımız sonsuzdur" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taşkıran: 'Gençler Aktif Siyasette Yer Almalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement