Taşköprü'den Çek Cumhuriyeti'ne 'Kırsal Turizm' Çıkartması - Son Dakika
Yerel

Taşköprü'den Çek Cumhuriyeti'ne 'Kırsal Turizm' Çıkartması

Taşköprü\'den Çek Cumhuriyeti\'ne \'Kırsal Turizm\' Çıkartması

Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" başlıklı projesinin 6. toplantısı Çek Cumhuriyeti Mikulov Kenti’nde gerçekleşti.

15.05.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediyesi'nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" başlıklı projesinin 6. toplantısı Çek Cumhuriyeti Mikulov Kenti'nde gerçekleşti.

Mikulov gerçekleşen toplantıya Bulgaristan, İtalya ve Taşköprü Genç İşadamları Derneği (TAGİAD) katıldı. Taşköprü'den toplantıya Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uğur, TAGİAD Başkanı Bahri İldemlik, Proje Koordinatörü Kazım Duman ve işadamı Halil Ankaralı katıldı.

Proje Koordinatörü Taşköprü Belediyesi Veteriner Hekimi Kazım Duman, "2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında kabul gören Kırsal Turizm alanındaki özellikle Çek Cumhuriyeti'nde Kırsal Turizm projesinin uygulanmakta olan önemli örneklerini yerinde inceleyerek diğer ortaklarla bilgi alıverişi de yapıldığını ve Taşköprü'ye bir ilk olarak kırsal turizm alanında yol haritasını belirleyici bir akademik çalışma ile sonuçlanacağını ve bu projenin AB projeleri arasında farklılığı ile uluslararası alanda farklılık arz ediyor" dedi.

Projenin yerel ortağı olan TAGİAD adına toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkanı Bahri İldemlik de, Kırsal Turizm alanında yatırım yapmak isteyen gençlerin bu proje sonrasında çıkan argümanlar sayesinde hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini kaydederek toplantıda oldukça faydalı bilgilerin ortaya çıktığını kaydetti.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ise, AB projelerinin önemine değinerek, Taşköprü Belediyesi'nin de proje konusunda kendisini geliştirdiğini ve ilçenin geleceği açısından çeşitli alanlarda AB projelerini hazırlamaya devam edeceklerini kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşköprü'den Çek Cumhuriyeti'ne 'Kırsal Turizm' Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement