Taşköprü Sarımsak Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Taşköprü Sarımsak Festivali Coşkuyla Başladı

Taşköprü Sarımsak Festivali Coşkuyla Başladı

Taşköprü Belediyesi’nin bu yıl 29.’sunu gerçekleştirdiği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali büyük coşkuyla start aldı.

13.08.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 29.'sunu gerçekleştirdiği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali büyük coşkuyla start aldı.

İlk olarak ilçeye adını veren tarihi köprüde festival kurdelesi kesildi. Program yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti. Daha sonra 7.'si düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışı gerçekleşip fuara katılan ürünler gezildi.

Ardından ise, Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nın "Meydan Düzenlenmesi ve Yeraltı Otoparkı Projesi" nedeniyle kapalı olmasından dolayı Cuma Pazarı alanı yanında devam eden program, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

"BU BAYRAK İNMEYECEK, BU EZAN DİNMEYECEK VE BU VATAN ASLA BÖLÜNMEYECEKTİR"

Festivalin açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Her yıl yeni bir heyecan ve büyük bir özveriyle hazırlandığımız benzerleri arasında farklılığıyla dikkat çeken Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivalimizin 29'ncusunu siz saygıdeğer misafirlerimizin katılımıyla gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşarken, ülkemizde yaşanan terör olayları ve beraberinde gelen şehit haberlerinin ise Millet olarak hüznü ve üzüntüsü içerisindeyiz" dedi.

Ayrıca Arslan, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yaparken hain saldırılar sonrası şehitlik mertebesine erişen güvenlik görevlilerimize ise Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaşanan olayların milletimizin birlik ve beraberliğini daha da perçinleyeceğine olan inancım ise tamdır. Şunu herkes bilmeli ki; Bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek ve bu vatan asla bölünmeyecektir" şeklinde konuştu.

"TARIM FUARI ÜMİT VAAT EDİYOR"

Tarım fuarının gelecek vaat ettiğini söyleyen Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da, festivalin yanı sıra Tarım Fuarı'nın her yıl üzerine koyarak gitmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve geleceğe dönük ümit verici olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Taşköprü Sarımsağında gelinen noktanın sevindirici olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:

"Fakat bu yeterli değil, sarımsağa katma değer katacak bir ürüne dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun yanında Pompeiopolis Antik Kenti Romalılar tarafından sıfırdan inşa edilen özel bir şehir. Kazılara geçen yıl destek verdik. Bu yılda Eylül ayına kadar olan kısmına sponsorluğu üstlendik. Şehrin ortaya çıkması için gayretimiz sürecek."

Kastamonulu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de, 70 derde deva olan Taşköprü Sarımsağının dünyada en kalitelisi olduğu bu festivalle hem ülkemize hem de dünyaya duyurulduğunu belirterek, "Kastamonu olarak ta diğer değerlerimizde tüm dünyaya duyurmalıyız" dedi.

"SARIMSAĞIMIZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de, "İçinde bulunduğumuz terör olaylarına değinerek bundan sonrada terör örgütleri hedefine ulaşamayacaklardır. Taşköprü son yıllarda güzel hizmetler almakta. Ayrıca Taşköprü Tarımda da çok önde. Festivale adını veren sarımsak Taşköprü'müz için çok önemli. Sarımsağımızın hak ettiği değeri alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

GÜLŞEN'DEN TAŞKÖPRÜ'YE 300 KİŞİLİK KYK YURDU MÜJDESİ

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise, "Sarımsak üreticimizin yüzü uzun süredir ne mutlu ki gülüyor, bunda tanıtımının iyi olmasının yanında hükümet olarak ithalata kriter getirilmesi ve ithalatın durması gayretimizde yer alıyor" şeklinde konuştu.

Taşköprü'nün diğer yatırımların yanı sıra birçok eğitim yatırımı aldığına değinen Gülşen, geçtiğiniz günlerde Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü ile yaptıkları görüşmede Taşköprü'ye önümüzdeki günlerde 150'si kız, 150'si erkek olmak üzere KYK tarafından 300 kişilik yurt yapılacağının sözünü aldıklarını Taşköprülülere müjdeledi.

"TARIM ÜNİTELERİNİ TAŞKÖPRÜ'DE KURACAĞIZ"

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, Taşköprü Belediyesi'nin her zaman kendileriyle koordineli çalıştığını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Taşköprü herşeyin en iyisine layıktır. Taşköprü'nün 4 yıllık fakülteye kavuşmaması için çok büyük bir engel olmamakla birlikte alt yapısal engeller Taşköprülülerle el ele verilerek çözebileceğimiz bir husus" ifadelerini kullandı.

Ziraat alanında ilgili araştırmaların yapılacağı üniteleri Taşköprü'ye kuracaklarının müjdesini de veren Rektör Aydın, mantar araştırma ve bahçe araştırma üniteleri başta olmak üzere tarım alanında tüm ünitelerin Taşköprü'de yapılacağını belirterek, "Üniversitemizde bu işin merkezi Taşköprü olacak" dedi.

YEDİ ÜLKEDEN YABANCI EKİP GELDİ

Konuşmaların ardından Arjantin, Macaristan, KKTC, Macaristan, Makedonya, Meksika, Pakistan'dan halk oyunu ekipleri olmak üzere Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunu ekibi gösterilerini Taşköprülüler için sergiledi. Programın sonunda protokol üyelerine plaket takdim edildi.

29. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, 16 Ağustos Pazar akşamı son bulacak. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşköprü Sarımsak Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement