Taşova'da Organik Tarım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Taşova'da Organik Tarım Toplantısı

Taşova ilçesinde, Organik Yaşam Derneği (ORYAD) tarafından organik tarım toplantısı düzenlendi.

10.07.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova ilçesinde, Organik Yaşam Derneği (ORYAD) tarafından organik tarım toplantısı düzenlendi.

Boraboy Gölü'nde düzenlenen toplantıya, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, dernek üyeleri ve çiftçiler katıldı.

ORYAD Başkanı Zekayi Özyurt yaptığı konuşmada, amaçlarının Amasya bölgesinde organik tarımı özendirmek ve gelişimini sağlamak olduğunu söyledi.

Amasya bölgesinde hangi ürünlerin yetiştirilebileceğiyle ilgili çalışmalar yapılacağını ve bu çalışmaları yetkililerle paylaşıp bir platform oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Özyurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölgede organik tarımın yapılması istiyoruz. Organik ürün, denetimi yapılmış ve sertifikalandırılmış, içerisinde insan sağlığı için hiçbir zararlı madde olmadığı analiz sonuçları ile belgelendirilmiş üründür. Bu ürünler ileri yaşlarda insanlara zararlı yan etkileri mevcut olmaktadır. Çocuklarımız, erken yaşlarda hormonal bozukluklar yaşamakta olup kanser hastalığı çok ilerledi ayrıca hamile kadınlarda düşük yapma oranı da artmakla birlikte sağlık sorunları ilerlemektedir. Organik tarım bu bölgede yapılmaya başlandığı zaman hem dışa göç azalacak ve ayrıca bu ürünlerin işlenmesi için yeni iş kolları açılacaktır."

Belediye Başkanı Öztürk ise, organik tarımın ilçede gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Öztürk, "Taşova, bir tarım toplumudur. Tarıma dayalı sektörel hareketlerle ilçemizi canlandırıp ayağa kaldırmamız gerekir. Taşova'yı kalkındırmak için köylerimizi kalkındırmak gerekir. Köylerimizi kalkındırmak için de tarımı canlı tutmak, tarımda yeni bir hareketlilik sağlamak ve tarım çalışanlarını bilinçlendirmek gerekir. Ayrıca, ilçemizde organize sera bölgesi kurulması çalışmalarımız da devam etmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşova'da Organik Tarım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement