Taşova'da Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Yaşam Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Taşova'da Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Taşova'da Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü yapıldı.

20.04.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova'da Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü yapıldı.

Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Taşova Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen, Muhsin Yazıcıoğlu yürüyüş yolunda başlayıp ilçe meydanında sona eren yürüyüş sonrası öğrencilere 21 bisikletin dağıtımı gerçekleştirildi.

"İnsanın mutlu olabilmesi için sağlıklı olması, sağlıklı olabilmesi için de hareketli olması gerekir" diyen Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz, obeziteye dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"Kişilerin hastalanmadan önce sağlığını düşünmesi gerekiyor. Günümüzde modern hayat tarzı ve endüstrinin çok gelişmesi ile halk sağlığı sorunu olan obezite artışı görülmektedir. Özellikle çocuklarımız egzersize az vakit ayırdıkları, televizyon ve bilgisayar karşısında çok vakit geçirdikleri, düzensiz ve dengesiz beslendikleri için obezite artmaktadır.

Sağlık Bakanlığımız hareketli hayat ve dengeli beslenmeyle ilgili Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi başlatmıştır. Ayrıca bisiklet dağıtarak çocuklarımıza hem bisiklet sporunu sevdirmiş hem de kötü alışkanlıklardan korumuş olacağız."

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından öğrencilere 21 bisikletin dağıtımı yapıldı.

Programa Kaymakam Kudret Kurnaz, Garnizon Komutanı Mustafa Kemal Akçan, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Kocaoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ziya Burak Gürgah, İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Ergün, Sağlık Grup Başkanı Orhan Demirelli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşova'da Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Yaşam Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement