Taşova'da Üç Okul 'Beyaz Bayrak' Almaya Hak Kazandı - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Üç Okul 'Beyaz Bayrak' Almaya Hak Kazandı

Taşova\'da Üç Okul \'Beyaz Bayrak\' Almaya Hak Kazandı

MEB ile Sağlık Bakanlığının ülke genelinde uyguladığı Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Taşova'da 3 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı.

30.05.2014 12:03  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ülke genelinde uyguladığı "Beyaz Bayrak" Projesi kapsamında Taşova'da Alpaslan İlk ve Ortaokulu, Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, temiz ve hijyen olduklarını simgeleyen beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Beyaz Bayrak alan okulları ziyaret ederek idarecileri, öğretmeleri ve öğrencileri kutladı.

Tümer, "İleriki yaşlarda başımıza gelen sağlık problemlerinin temelinde beslenmemizden tutun temizlik alışkanlıklarımıza varıncaya kadar yaşadıklarımızın etkisi vardır. Temennimiz her okulun beyaz bayrak almasıdır. Bizim asıl görevimiz çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda yetiştirmektir. Biz çocuğumuzun sadece akademik başarıyla değil diğer branş ve durumlarda da başarılı olmasını istiyoruz. Sadece el yıkama alışkanlığını toplumumuza kazandırabilirsek hastalıkları büyük ölçüde önlemiş olabiliriz. Bugün bizim temel harcamalarımızdan birisi de sağlık harcamalarıdır. Sağlık harcamalarını azaltmak ve bu konuda tasarruf sağlamak istiyorsak  hasta olduktan sonra tedavi etmekten daha öte insanların hasta olmasını engelleyici tedbirler almamız gerekir" dedi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da Üç Okul 'Beyaz Bayrak' Almaya Hak Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement