Taşova'da "Yuvamız Bir Ömürlük Olsun" Projesi - Son Dakika
Yerel

Taşova'da "Yuvamız Bir Ömürlük Olsun" Projesi

Taşova Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Yuvamız Bir Ömürlük Olsun" Projesi kapsamında Tokat Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Koçak konferans verdi.

20.02.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Yuvamız Bir Ömürlük Olsun" Projesi kapsamında Tokat Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Koçak konferans verdi.

Kaymakam Engin Uysal, konferans öncesi yaptığı konuşmada, aile kurumunun önemine işaret etti.

"Yuvalarımızda, ailelerimizde bir sıkıntı var ki devletimiz bu hususa dikkat çekiyor. Çok farklı bir dönemde yaşıyoruz" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Şunu net bir şekilde görüyoruz ki toplum, aileler ve insanlar bir sarsıntıya maruz kalıyor. Gerekli tedbirler alınmazsa ciddi tehlike altındayız. Ailemizin etkilendiği olumsuz rol modellerden kendimiz ve ailemiz için  koruyucu çepeller oluşturmak zorundayız. Bizler ailemizi koruma altına almazsak az ya da çok yara alırız. Bu dönemde ailelerimizi çağın virüslerinden korumak için özel çaba sarf etmemiz gerekiyor. Aile bir evde annenin sadece temizlik ve yemek yapan haline gelmesi, babanın sadece eve ekmek getiren para kazanan haline gelmesi değildir aile daha kutsidir. Şu dönemde aileler en ufak bir sarsıntıda yıkılabiliyor. Eskiden bir sıkıntı olduğunda büyükler şunu derdi, 'evinize yuvanıza sahip çıkın, gidin güzellikle anlaşma yolları arayın.' Biz hiçbir ailenin parçalanmasını istemiyoruz mutlu huzurlu aileler olmasını istiyoruz. Bu hususta ne kadar emek verilse, yuvalarımızın bir ömür huzur içinde olması için ne kadar çalışılsa değer. Bu anlamda bugün yapılan bu konferansı değerli buluyor, bizi kırmayıp gelen değerli hocamız Doç. Dr. Recep Koçak'a tekrar teşekkür ediyorum."

Koçak, konferansta aile içi sağlıklı iletişimin nasıl kurulacağını anlattı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da 'Yuvamız Bir Ömürlük Olsun' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement