Tatbikatı Gerçek Sanıp Hastaneye Akın Ettiler - Son Dakika
Yerel

Tatbikatı Gerçek Sanıp Hastaneye Akın Ettiler

Tatbikatı Gerçek Sanıp Hastaneye Akın Ettiler

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Devlet Hastanesinde yapılan tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar hastaneye akın etti.

07.10.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Devlet Hastanesinde yapılan tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar hastaneye akın etti. Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde yapılan olası büyük bir kaza sonrası hastanede yapılması gerekenler ve yaralılara müdahaleyi içeren tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği kaza yapan bir öğrenci servisindeki yaralı öğrencilerin hastaneye ambulanslar ve sivil araçlarla taşınması hastane çevresindeki vatandaşların da hastaneye akın etmesine neden oldu.

Hazırlanan senaryo gereği Buldan- Alaşehir Karayolunda iki öğrenci servisinin kaza yapması sonucu yaralanan 20 öğrenci 112 Acil Servis ambulanslarıyla ve sivil araçlarla yaralıları hastaneye getirmeleriyle başlayan tatbikata Sarıgöl Devlet Hastanesi doktorları, hemşireleri ve hasta bakıcıları katıldı. Hastaneye senaryo gereği siren sesleri ile yaralı öğrencilerin taşınmasına tanık olan Sarıgöllü vatandaşlar ise hastaneye akın ettiler. Hastaneye gelen vatandaşlar, olayın tatbikat olduğunu öğrenince derin bir nefes alarak tatbikatı sonuna kadar izlediler.

Tatbikat gereği getirilen yaralı öğrencilere acil servis bölümünde gerçeğini aratmayan kurtarma çalışmaları yapıldı. Durumu ağır olan yaralılar yine senaryo gereği çevredeki hastanelere sevkleri canlandırıldı ve tatbikat başarı ile tamamlandı.

Sarıgöl'de yapılan tatbikatı Manisa İl sağlık Müdürlüğüne bağlı Uluslar arası Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri de izlediler. Tatbikat hakkında açıklama yapan Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Karaduman, "Sarıgöl Devlet Hastanesi olarak 'Afet Planı' uygulaması gerçekleştirildi. Kaza geçiren servis araçlarında çok sayıda yaralının olduğu ihbarı üzerine Sağlık ekiplerimiz olay yerine anında intikal ettiler. Yaralılar anında hastanemize getirildi ve gerekli müdahaleler yapılarak, gözlem altına alındı. Kimi yaralıların da başka hastanelere sevk edilmesi de canlandırıldı. Personelimize teşekkür ederim." dedi.

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikat sorumlusu Hemşire Hülya Baş ise, "20 öğrenci hastanemize yaralı getirildi. Kimileri ağır yaralı, ayakta tedavi olan yaralılar ve hayatını kaybeden öğrencilerimiz senaryo gereği rollerini yaptılar. Başarılı bir tatbikat oldu." şeklinde konuştu.

UMKE yetkilileri de yapılan tatbikatın başarılı olduğunu belirterek, "Manisa ilçelerindeki tüm hastanelerimizde deprem, sel baskını, yangın, trafik kazası gibi çeşitli senaryolar hazırlanarak sağlık ekiplerimiz uygulama yapıyor." şeklinde konuşarak tatbikattaki başarıdan dolayı hastane yönetimi ve sağlık personeline teşekkür ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatbikatı Gerçek Sanıp Hastaneye Akın Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement