Tatil Cenneti Kaçak İnşaatlarla Doldu - Son Dakika
Magazin

Tatil Cenneti Kaçak İnşaatlarla Doldu

Cam gibi deniziyle ünlü Marmaris Selimiye'de her yer kaçak inşaat. 'Tatil cenneti'nde Nilüfer'den Ebru Şallı'ya pek çok ünlünün evi var.

04.05.2014 08:33  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı bin 400 nüfuslu Selimiye Mahallesi kaçak inşaatlarla doldu. İngiliz ‘The Times’ gazetesinin geçen yıl Türkiye'deki 6 gizli tatil cennetinden biri olarak gösterdiği mahallenin muhtarı Şenol Deniz, duruma isyan etti. Deniz, "Seçimden aylar önce, Selimiye’de var olan hiçbir yapı yıkılmayacak, ama yenilerine de göz yumulmayacağı yönünde haberler çıktı. Ancak bu yanlış yorumlandı. Seçim atmosferinde, etkili denetim yapılıp yaptırım uygulanmadı. Devam eden inşaat sayısı 150. Bunların 130-140 kadarı kaçak" dedi. 

'BİNALARDAN ADIM ATACAK YER YOK' 

Muhtar Deniz, rant uğruna doğal güzelliğin yok olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Binalardan yer kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmaris Belediyesi ekipleri, kaçak inşaatlarla ilgili incelemelerde bulundu. Rant uğruna, doğallığını yitiren bölgenin geleceğinden endişe duyuyoruz." 

'BU OTEL YIKILSIN' KAMPANYASI

Kaçak inşaat yapımında belediyenin de yetersiz olduğunu belirten Muhtar Deniz, "denize sıfır 4 katlı otel inşaatı, kaçak inşaatların simgesi haline geldi. Yapı, 30 Mart öncesi İl Özel İdaresi, seçimlerden sonra ise Marmaris Belediyesi'nce mühürlendi. Ancak inşaat durdurulamadı. Binanın yıkılması için başlatılan kampanyaya ise 3 bine yakın kişiden destek geldi." dedi.

BİRÇOK ÜNLÜNÜN EVİ VAR

Başbakan Erdoğan'ın da 2006'daki tatil rotasında bulunan Selimiye'de ünlü isimlerin de evleri var. Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Nilüfer, Ebru Şallı, Eda Taşpınar gibi çok sayıda yıldız, bölgenin müdavimleri arasında. Selimiye, az tuzlu pırıl pırıl denizi ve balık restoranlarıyla biliniyor.  

Tatil Cenneti Kaçak İnşaatlarla Doldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Tatil Cenneti Kaçak İnşaatlarla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Neval edik: yıllardır kaçak inşaat var eski selimiye ne güzeldi 7 0 Yanıtla
  • yazar: Ya ayip be. 7 0 Yanıtla
  • melo: CHP DEN BU BEKLENİR Dİ ZATEN KEŞKE BURALARDA DA İZİN VERSE OYUMU SARIGÜLE VERİYORUM DERDİM :) 1 2 Yanıtla
  • Nilsu şahin: Oldu olacak tüm köye inşaat izni verilsin madem kaçakları yıkamıyorlar Böylece selimiye daha çabuk elden çıkar Can çekişmez 2 0 Yanıtla
  • Murat şahin: Bu otel sadece gözüken yanı Heryer pansiyon heryer restaurant heryer ev köy küçücük Binalar dipdibe arada mesafe yok camları birbirine bakıyor Selimiye kapalı koy akvaryum gibi çok değil 1-2 seneye deniz biticek koyda sirkülasyon akıntı yok kanalizasyon yok Herşey ne kadar olumlu değilmi 2 0 Yanıtla
  • yuh: YIKIN O ZAMAN AKP Bİ SALVO YAPTI CUK KALDI DEMEK Kİ BAZI ŞEYLER O NLARIDA AŞIYOR 2 0 Yanıtla

Advertisement