Tatil ve Ramazanla Birlikte Aydın'a Dilenci Yağdı - Son Dakika
Yerel

Tatil ve Ramazanla Birlikte Aydın'a Dilenci Yağdı

Tatil ve Ramazanla Birlikte Aydın\'a Dilenci Yağdı

Havaların ısınması ile başlayan tatil mevsimi ve Ramazan ayı ile birlikte Aydın’a adeta dilenci yağdı.

17.06.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havaların ısınması ile başlayan tatil mevsimi ve Ramazan ayı ile birlikte Aydın'a adeta dilenci yağdı. Gerek il merkezi gerekse Kuşadası ve Didim gibi tatil beldelerinde vatandaşlar adım başı dilenci ile karşılaşmaya başladı. Bir çoğu Suriyeli olmasına gerekçe göstererek dilenirken özellikle çocuklar kendilerine verilen dilencilik görevini oyun oynarcasına yürütmeye başladı.

Aydın'da vakit namazlarının ardından camilerde, Kuşadası ve Didim gibi tatil beldelerinde ise sahil kenarından barlara kadar insanların karşısına adım başı dilenci çıkmaya başladı. Zaman zaman vatandaşları tedirgin de eden dilenciler ellerinde önceden hazırlanmış üzerinde yardım talepleri yazılı kartonlarla dilenirken, dilenenlerin büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturması dikkat çekiyor.

Bir çoğu ülkelerindeki iç savaştan kaçtıkları için dilendiğini belirtirken çocuk ve kadınların durumunu acıyanlar yardımda bulunurken, bazı vatandaşlar ise devlet tarafından imkan ve olanaklar sunulmasına rağmen dilenenleri tepki gösteriyor. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ise, durumu müsait olmayanlara devlet ve yerel yönetimler tarafından yardım yapıldığını bildiklerini belirten vatandaşlar, "Suriyeliler için de toplama merkezleri var. Durumu iyi olan da kötü olan da dileniyor. Kim kime yardımcı olduğunu bilemiyor. Sıkıntının çözülmesi için yerel yönetimlerin ve yetkililerin daha sıkı tedbir almasını bekliyoruz" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatil ve Ramazanla Birlikte Aydın'a Dilenci Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement