Tatil Yerine Köy Okuluna Destek - Son Dakika
Yerel

Tatil Yerine Köy Okuluna Destek

Tatil Yerine Köy Okuluna Destek

Çanakkale’nin Çan İlçesine bağlı Derenti Köyü İlkokuluna, Robert Kolejinden destek. Yaşıtları yaz tatili yaparken, Özel Amerikan Robert Lisesinin 16 öğrencisi, Derenti köyü ilkokulunda boya yapıyor.

04.07.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan İlçesine bağlı Derenti Köyü İlkokuluna, Robert Kolejinden destek. Yaşıtları yaz tatili yaparken, Özel Amerikan Robert Lisesinin 16 öğrencisi, Derenti köyü ilkokulunda boya yapıyor.

Yaşıtları tatile başlayan 16 öğrenci, Tarih Öğretmeni Nükhet Eren Üstel rehberliğinde yürüttükleri Topluma Hizmet Projesi kapsamında, Çan Derenti İlkokulu'nu boyuyorlar. Derenti Köyü'ne misafir olan ekipte, gönüllü olarak çalışmalara katılan emekli öğretmen Veli Topçu'da yer alıyor. Öğrenciler ve öğretmenleri bir hafta sürecek çalışmalarını 7 Temmuz Salı günü sonlandırarak, Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ettikten sonra İstanbul'a dönecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, Derenti Köyü'nü ziyaret ederek okuldaki çalışmaları izlediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan çalışmalara katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulun çerçeve ve giriş kapısını değiştirdik. Gerekli tadilatları yapıyoruz. Robert Koleji öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Derenti İlkokulu'nu yenileme çalışmasını tamamlayacağız. Çocuklarımız yeni eğitim öğretim yılına yepyeni bir okulda başlayacaklar" dedi.

Robet Koleji'nin Topluma Hizmet Projesinin bir kolunun da okul boyamak olduğunu belirten Koordinatör Öğretmen Nükhet Eren Üstel, "Topluma Hizmet Projesi çok sayıda etkinliği tek bir çatı altında topluyor. Okul boyamaları da bunlardan birisi. Üç yıldır okul boyama projelerine katılıyorum. Daha önce Çorlu ve Malatya'da çalıştık. Ancak bir köy okulunu ilk kez boyuyoruz. Köydeki çocuklara pırıl pırıl boyanmış bir okul bırakacağımız için çok mutluyuz" dedi. Grup lideri lise son sınıf öğrencisi Ayşegül Ersin, "Bu köy okulunun yenileneceğini öğrendik ve boyanmasına yardımcı olmak için geldik. Köydeki çocukların beğenisini kazanmak çok güzel bir duygu. Okula gelen çocuklar sınıflarını gördüğünde 'Sınıfımız çok güzel olmuş' diyorlar. Çok yorucu bir iş ama sonuç güzel oluyor. Ayrıca okulda yaptığımız çalışmaları izlemek için gelen çocuklarla çok güzel diyaloglar kurduk. Bize yardım ediyorlar. Beraber kitap okuyoruz ve onlarla etkinlikler yapıyoruz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatil Yerine Köy Okuluna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement