Tatilciler, Seçimi Seçti - Son Dakika
Güncel

Tatilciler, Seçimi Seçti

Tatilciler, Seçimi Seçti

DÜNYANIN en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balon merkezlerinden Kapadokya'da yarın yapılacak milletvekili seçimlerinden dolayı tatilci sayısı yok denilebilecek kadar azaldı.

31.10.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜNYANIN en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balon merkezlerinden Kapadokya'da yarın yapılacak milletvekili seçimlerinden dolayı tatilci sayısı yok denilebilecek kadar azaldı. Bölge hemen hemen tamamıyla yabancı turistlere kaldı.

Cumhuriyet Bayramı için verilen uzun tatilden yararlanan tatilcilerin en fazla tercih ettiği yerlerden biri olan Kapadokya'da gelen tatilcilerin rezervasyonlarını seçime ayarlı olarak yaptırdıkları, bu nedenle büyük bölümünün bugün itibariyle memleketlerine dönmek üzere otellerinden ayrılacakları, yakın çevredekilerin yarın sabah yola çıkacakları belirtildi. Perşembe gününden itibaren otellerde yarı yarıya olan tatilci oranının yarın için yok denilebilecek düzeye indiği belirtildi. Buna karşın turistler dünya harikası peribacaları ile süslü vadileri geziyor. Turistlerin en çok ilgi gösterdikleri merkezlerin başında gelen UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde yer alan ve içerisinde irili ufaklı birçok peri bacasının ve kayadan oyma kilisenin bulunduğu Göreme Milli Parkı ve Açık Hava Müzesi'ni seçim dolayısıyla tatilci göze çarpmazken, turistlerin ilgisi oldukça fazla oldu. Yine bölgenin adeta simgelerinden olan, tatilci ve turist grupları için yapılan tur programlarının hemen hemen hepsinin ilk sıralarında yer alan, Ürgüp, Üç Güzeller'de durum farksız olarak nitelendirildi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı, turizmci Yakup Dinler, Cumhuriyet Bayramı tatili dolayısıyla bölgenin yarı yarıya tatilci ve turistle doluyken şu anda bölge genelinde tatilci kalmadığını, herkesin seçim için memleketlerine döndüğünü söyledi. Geçen Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti'nin 92'nci yıldönümünü kutladıklarını anımsatan Dinler, "Hükümetimiz de Cuma gününü kamu çalışanları için idari izinli ilan etti. Şu dönemde tam da Kapadokya'nın en güzel günlerinde tatilin uzaması biz turizmciler için çok güzel oldu. Fakat yurttaşlarımızdaki seçim bilinci artmış gözüküyor ki, benim iki otelimde konaklama yapacak yerli turist sayısı sadece 2 oda kaldı. Bu iki odada kalanlara da oylarını kullanmaları için ben gitmelerini söyleyeceğim. Bu durum Kapadokya genelindeki otellerde de aynıdır" dedi.

Kapadokya genelinde yıl sonuna kadar yaptıkları tahminde geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15'lik bir düşüş beklediklerini kaydeden Dinler, yeni devreye giren otelleri de sayarlarsa düşüş oranının yüzde 20'yi bulacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Dinler, bölgeye gelen turist sayısındaki azalmanın Türkiye'deki terör olayları, çevredeki ülkelerdeki savaş ve kargaşa ortamından kaynaklandığını söyledi.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatilciler, Seçimi Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement