Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı! Otogar ve Limanlarda Yoğunluk Arttı - Son Dakika
Güncel

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı! Otogar ve Limanlarda Yoğunluk Arttı

Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüş çilesi başladı. Yalova, Bandırma ve Çanakkale'de görülen yoğunluğun bir benzeri de Büyük İstanbul Otogarı'nda yaşanıyor.

19.07.2015 14:39  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüş çilesi başladı. Tatili sona eren binlerce İstanbullu dönüşe geçince, Edirne'den, Çanakkale'ye birçok bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Dönüş yoluna çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde araç kuyrukları oluşturdu. İstanbul içinde trafik henüz çok sakin ama özellikle FSM ve Boğaziçi köprü geçişlerinde yoğunluğun akşam saatlerinde başlayıp, sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

OTOGARDA YOĞUNLUK ARTTI

Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nda tatil dönüşü yoğunluk yaşanmaya başladı. Otobüsler, sabah saatlerinde otogar girişi turnikelerinin önünde uzun kuyruk oluşturunca yolcular yürümek zorunda kaldı.

Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilden dönen vatandaşlar otogarda da yoğunluk oluşturdu. Otogara girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için uzunca bir süre bekledi. Otobüslerin içinde sıkılan yolcuların yasak olduğu halde otobüslerden inerek otogara yürüdüğü görüldü.

DÖNÜŞ YOLUNDA AKSAMALAR YAŞANMADI

Ramazan Bayramı tatili için memleketlerinden dönen tatilciler nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde araç yoğunluğu yaşanırken trafikte aksamalar yaşanmadı.
Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden tatilciler dönüş yolunda TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde araç yoğunluğuna neden oluyor. Karadeniz illerinden gelerek İstanbul istikametine giden sürücüler bağlantı yolunda yolun çift şeride çıkarılmasıyla nedeniyle sorunsuz şekilde yollarına devam ediyorlar. TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde de tatilciler trafikte aksamalar yaşanmadan ilerliyorlar.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yol güzergahlarında dönüş trafiği nedeniyle denetimlerini artırdı.

İSTANBUL'A DÖNÜŞ TRAFİĞİ

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin Pazartesi gününün iş günü olması nedeniyle dönüşü devam ediyor. Trafikte dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar süren yoğunluk bugün öğlen saatlerine kadar ara verdikten sonra saat 13.00'dan itibaren yeniden başladı.

YOĞUNLUK 13:00'DAN İTİBAREN BAŞLADI

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olduğu için trafikteki yoğunluk her bayram öncesi ve her bayram tatili bitiminde olduğu gibi TEM ve D-100 Karayolunun Kocaeli geçişinde yaşanıyor. Dün akşam saat 17.00 kadar oldukça sakin olan bu yollar biranda hareketlendi. TEM ve D-100 Karayolundan İstanbul istikametine doğru saat 01.00 kadar çok yoğun bir trafik akışı gözlendi. Bu arada Yalova Topçulardaki İDO'nun Feribot iskelesinde de aynı saatte başlayan yoğunluk gece de devam etti. Bugün saat 13.00'a kadar oldukça sakin olan bayram trafiği bir anda hareketlendi. İDO'nun Topçulardaki Feribot iskelesinden Gebze Eskihisar'a karşılıklı 19 gemi ile hizmet verilmesine rağmen kuyruklar başladı.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Bu arada yine öğlen saatlerinden itibaren TEM Otololu ve D-100 Karayolunda İstanbul istikametine doğru yoğunluk gözlenmeye başladı. Bu trafik yoğunluğunun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

BANDIRMA'DA UZUN KUYRUKLAR

Balıkesir'in Bandıma İlçesi'nde, tatilcilerin dönüş yoğunluğu limanda uzun kuyruklar oluşturdu.

Ramazan Bayramı'nın son günü, İstanbul'a dönmek için Bandırma Limanı'nda uzun kuyruklar oluştu. Sabah saat 09.30'da başlayan araç ve yolcu taşıma işlemleri, saat 03.00'e kadar devam edecek.

Normalde gün içerisinde Yenikapı ile karşılıklı olarak 4 seferin yapıldığını hatırlatan İDO Yetkilileri, bayram nedeniyle yoğunluğun dikkate alınması sonucu sefer sayısını 7 feribot ve 3 deniz otobüsü olmak üzere 10'a çıkardıklarını söylediler. Yetkililer, bayramın son günü Bandırma Limanı'ndan İstanbul'a toplam 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın taşınacağını kaydettiler.

ÇANAKKALE'DE DE YOĞUNLUK BAŞLADI

Çanakkale'de, bayram tatili için başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki illerden Ege ve Akdeniz'e gidenlerin dönüş yolculuğu başladı. Tatilciler, feribot iskelelerinde araç yoğunluğuna neden oldu.

ERKEN DÖNENLER BEKLEMEDİ

Ramazan Bayramı arifesinde, bayram tatiline gitmek için Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında oluşan 20 kilometreyi bulan uzun araç kuyrukları, bu kez dönüş yolculuğunda kendisini Anadolu yakasında göstermeye başladı. Yoğunluğu göz önüne alan bazı tatilciler, bayram tatilini erken kesip, bayramın ikinci günden yollara düşerken Çanakkale, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde çok fazla beklemeden boğazı geçti.

ARAÇ KUYRUKLARI 1 KİLOMETREYİ GEÇTİ

Bayramın son günü olan bugün ise beklenen araç yoğunluğu sabah saatlerinden itibaren başladı. Tatilini tamamlayıp İstanbul ve Trakya bölgesindeki kentlere gidecekler Eceabat ilçesi ile Kilitbahir köyüne seferlerinin yapıldığı Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluk oluşturmaya başladı. Çanakkale merkezindeki araç kuyruğu 500 metre ilerideki Belediye Kavşağı'na kadar uzadı. Gelibolu İlçesine seferlerin yapıldığı Lapseki İlçesi ve Çardak beldesinde ise feribot iskelelerindeki araç kuyrukları zaman zaman 1 kilometreyi geçti. Ancak, asıl yoğunluğun öğleden sonra ve akşam saatlerinde yaşanmasının beklendiği bildirildi.

POLİS BİR DİZİ ÖNLEM ALDI

Tatilcilerin dönüşü nedeniyle oluşabilecek uzun kuyruklar nedeniyle Çanakkale polisi de bir dizi önlem aldı. Çanakkale merkezinde feribot iskelesinin rıhtımı dolup kuyruğun şehir içinde Demircioğlu Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar uzanması nedeniyle trafik polisleri şehiriçi trafiğinde bazı düzenlemeler yaptı. Feribot İskelesi'ne giden bazı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Bu nedenle şehir içindeki normal trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. İzmir istikametinden feribota geçişi yapmak üzere Çanakkale'ye gelen tatilciler ise, merkezdeki feribot yoğunluğuna göre şehir girişinde polisler tarafından Lapseki İlçesi ve Çardak beldesine yönlendiriliyor. TIR, kamyon gibi ağır vasıtaların geçişine ise sadece Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarındaki feribotlardan izin veriliyor.

17 FERİBOTLA DÖNÜŞLER HIZLANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, Çanakkale-Eceabat hattında 3 feribot, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4 mini feribot, Lapseki-Gelibolu hattında 4 feribot ile tarifesiz hizmet veriyor. Ayrıca Çardak-Gelibolu hattında ise özel şirkete ait 6 mini feribot tarifesiz sefer yapıyor. Çanakkale Boğazı'nda toplamda 17 feribot ile tatilcilerin dönüş yolculuğu hızlandırılmaya çalışılıyor.

YALOVA'DA 18 GEMİ ARALIKSIZ SEFER YAPIYOR

Yalova'da Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüş yoğunluğu yaşanmaya başladı. İDO'ya ait Topçular İskelesi'nde tatilcilerin dönüşünün çileye dönüşmemesi için 18 gemi aralıksız sefer yapıyor.

İDO'ya ait Eskihisar- Topçular Araba Vapuru İskelesi'nde ise sabah saatlerinde yoğunluk oluşmadı. 18 geminin aralıksız sefer yaptığı Eskihisar ile Topçular arasında, arife günü ve bayramın 1 ve 2'nci günü 63 bin aracın karşılıklı geçiş yaptığı öğrenildi. İDO yetkilileri, bugün 25 bin aracın Yalova'dan İstanbul'a geçiş yapmasını öngörüyor. Akşam saatlerinde de iskelede yoğunluğun artması bekleniyor.


Bu arada, Eskihisar- Tavşanlı hattında İstanbullines 4 gemi ile hizmet veriyor.

Yalova- Bursa ve Yalova- Kocaeli karayolu üzerinde de yer yer yoğunluklar yaşanmaya başladı. Yalova'dan Kocaeli yönüne doğru trafik ışıklarında yer yer yoğunluk oluşurken, Kocaeli'den Bursa yönüne doğru ise trafikte herhangi bir yoğunluk görülmüyor.

EDİRNE KEŞAN'DA UZUN KUYRUKLAR

Bayramın ikinci günü akşam saatlerinden itibaren dönüşe geçen İstanbullular, gelişte yaşadıkları trafik sıkışıklığını dönüş yolunda da yaşamaya devam ediyor. Edirne'nin Keşan ilçesinde Sanayi Kavşağı'nda bulunan trafik ışıkları nedeniyle oluşan uzun kuyruktan çıkan sürücüler, bu kez de yol yapım çalışmaları nedeniyle Yenimuhacir Beldesi yakınlarında tek şeride düşen yolda uzun kuyruklara takılıyor.

Yoğun bayram dönüşü nedeniyle Keşan girişinden, Malkara'nın Haliç Mahallesi'ne kadar süren yol yapım çalışması nedeniyle yaklaşık 20 kilometrelik trafik kuyruğu oluştu. Ağır işleyen trafik nedeniyle sürücüler uzun süre yolda beklemek zorunda kalıyor.

Oluşan yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması beklenirken, polis ekipleri, sürücüleri Edirne'nin Havsa ilçesi yönünden İstanbul'a gitmeleri için yönlendiriyor.

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı! Otogar ve Limanlarda Yoğunluk Arttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tatilcilerin Dönüş Çilesi Başladı! Otogar ve Limanlarda Yoğunluk Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • emır: Herkesin yolu acık olsun İNSALLAH HEPSİ EVLERİNE SAPA SAĞLİM DONERLER 8 0 Yanıtla
  • nur: Naptiniz simdi .geldiniz iki günde egenin sahilini çöpe cevirdiniz çekip gittiniz. Gelmeyin hele benim köyüme hıc gelmeyin bidaha. 7 1 Yanıtla
  • nur: Hadi benim face im yok tweeter im yok burada yorum felan yaziyom. Ya sizin ne işiniz var buralarda.ha bu arada soyleyim annem babam izin vermiyor faceye falan. 7 0 Yanıtla
  • ÖKÜZ BAŞLI ANTİLOP: 6 gündür evden çıkmıyorum. banane milletten yav yemişim trafiğini 3 0 Yanıtla
  • Gerçekci: Kaptan fatih ALLAH yardımcin olsun 2 0 Yanıtla
  • Ahahaha: Kesin paralelin işidir :))) 2 0 Yanıtla
  • ttt: kemalistlerin dini bayram kutlamaları ne garip yarabbi 0 2 Yanıtla
  • Onurl: Kurbanda da aynı görüntüler olacak. 1 0 Yanıtla
  • sio: Ekonomi kötü diyorlar kotuyse nerden buluyor bu insanlar tatile çıkacak parayı hem bakın bir tane dandik araba varmı yollarda 1 0 Yanıtla
  • lol: Gidis ayri gelis ayri yol yorgunlugu yapar be, sorsan tatil yapyilar. Kocaeli kandira dolaylarinda kerpe kefken var mis gibi yerler koylar var yol kisa kalabalik degil. Tatil oyle yerlerde yapilir. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement