Ödev Yapan Çocukları Gören Bakan Avcı, Soruşturma Talimatı Verdi - Son Dakika
Güncel

Ödev Yapan Çocukları Gören Bakan Avcı, Soruşturma Talimatı Verdi

Bir restoranın çocuk oyun odasında ödev yapan öğrencileri gören Bakan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayıp "ödev verilmesin" genelgesine uymayan okulların soruşturulması talimatını verdi.

28.01.2016 14:44  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, öğrencilere ödev veren okulların ülke genelinde belirlenerek işlem yapılması için çalışma başlatıldı.

ÇOCUKLARIN YANINA GİTTİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için gittiği restorandaki oyun odasında atlıkarıncaya binen çocuklarla sohbet etmek istediği belirtildi.

KALEM VE DEFTERLERİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Açıklamada, çocukların yanına giden Avcı'nın, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında "ne işe yaradığını" merak etmesi üzerine çocuklara ödev verildiğinin anlaşıldığı aktarılarak, "Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen, bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları Bakanlığı harekete geçirdi" ifadesi kullanıldı.


TALİMATI VERDİ

Bakan Avcı'nın telefonla ilgili özel okulun yetkilisini ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt'u aradığı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istediği belirtilerek, Avcı'nın bu talebini çocukların da sevinçle karşıladığı kaydedildi.


ÖDEV VEREN OKULLAR TESPİT EDİLECEK

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, yasağa uymalan okulların Türkiye genelinde tespit edilip, gerekli işlemin yapılması için çalışma, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.


Ödev Yapan Çocukları Gören Bakan Avcı, Soruşturma Talimatı Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ödev Yapan Çocukları Gören Bakan Avcı, Soruşturma Talimatı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ağır çanta: Bu yil ogretmenlerin aldırdigi akilli defterler 150-160 tl tuttu ..kendi kitaplarindan bir konu bile işlemediler ama o okutmadikları kitapları hâlâ cocuklara taşıttiriyolar.coçugun cantasını ben bile taşırken zorlaniyorum..ödevi felan bırakin bakanimda işe yaramiyosa kitaplar geri toplansın bari onları taşıtmasınlar cocuklarımiza .önce o konuya el atin..odev yapan cocuga bisey olmaz da o ağır cantalardan çok şey olur.. 13 1 Yanıtla
  • SERC.: öğretmen ohhh yatıyorrrr 15 gün tatil. 3.500 TL maaş alıyorrrr... HARAM OLSUNNN... 3 9 Yanıtla
  • Medet : Bozuk eğitim sistemine katkı yapıyor bakanımız 9 1 Yanıtla
  • kürşat : Yav bakan sanane adam odev yapıyor kişisel bi olay bunun için soruşturma mi acilir 9 0 Yanıtla
  • zeliha: Sanırsın çocukları üzerinde uyuşturucu arıyor. Keşke işlerimizin daha önemli olanları üzerinde bu kadar titiz ve ilgili durabilsek. 6 1 Yanıtla
  • dede: Öğrermenlerde kabahat çok çalışmayın ense yapın çocuklarda öyle olsun okuma yazmayı bilsinler azcıkta toplama çıkarma 5 1 Yanıtla
  • ECE01: Bakana çok güzel uygulama yapmış helal olsun bizim zamanımızda hikaye okuyup özetini çıkaracaksınız derlerdi vs 15 tatilimiz zehir olurdu 100, 200 sayfayı oku birde çizgisiz parsumene en az 10 parsumen güzel yazma ile özet geçerdik yok yazı kaydı yok mürekkep aktı kağıdı yirt baştan yaz ne gunlerdi be... 4 2 Yanıtla
  • yyy: orgeneral emin alpkaya i.o istanbul 0 0 Yanıtla

Advertisement