Tatilin Gözde Adresi Bodrum, Ramazan Bayramına Hazır - Son Dakika
Yerel

Tatilin Gözde Adresi Bodrum, Ramazan Bayramına Hazır

Tatilin Gözde Adresi Bodrum, Ramazan Bayramına Hazır

Beyaz boyalı, mavi pencereli butik otelleriyle turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Bodrum, bayram tatilini geçirmek isteyenlere de ev sahipliği yapacak.

23.07.2014 11:14  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, Bodrum'daki otellerin Ramazan Bayramı'nda tamamen dolacağını söyledi.

Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın önemli turizm merkezlerinden, yaklaşık 100 bin yatak kapasitesi bulunan Bodrum'da otelcilerin Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Bayramı Bodrum'da geçireceklerin rezervasyonlarını günler öncesinden yaptırmaya başladığını anlatan Özyurt, otellerdeki doluluk oranlarının beklenenin üstüne çıktığını kaydetti.

Ramazan'ın turizmin en yoğun yaşandığı döneme denk geldiğini, bu nedenle Ramazan Bayramı'nın turizmciler için son yılların en hareketli bayramı olacağını ifade eden Özyurt, oruç nedeniyle bayramını erteleyenlerin tatil için Bodrum'a akın edeceğini söyledi.

Bodrum'un yerli pazardaki payının her zaman en üst düzeyde olduğunu vurgulayan Özyurt, şöyle konuştu:

"Nisan ayı boyunca yerli pazar payını arttırmak için özel ramazan paketleri hazırladık. İftar ve sahur programlarını barındıran paketlerimize talebi arttırmak için yüzde 35 ila 50'lere varan indirimler yaptık. Yapılan indirimler sonucunda yerli pazarda haziran ayını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13'lük artışla geride bıraktık. Bayramda da otellerimiz tamamen dolacak. Yüzde 50'ye varan indirimlerimizi bayramda da sürdüreceğiz."

"Bodrum, sanat ve kültür kentidir"

Özyurt, Bodrum'da çok katlı binalar bulunmadığını, ev ortamındaki sıcaklığı yaşamak isteyenlerin tatil için ilçeye geldiğini dile getirerek, butik otellerin fazlalığı ve Bodrum yarımadasının ikliminin özellikle emekli ve orta yaştaki insanlar için cazip geldiğini belirtti.

Başkan Özyurt, "Ayrıca eğlence yerlerinin diğer turizm bölgelerine nazaran Bodrum yarımadasında daha fazla olması da ilçenin turizm payını artıran etkenlerden biridir. Bodrum, sanat ve kültür kentidir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatilin Gözde Adresi Bodrum, Ramazan Bayramına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement