Tatvan Belediyesinden Su Sızıntılarını Önleme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Tatvan Belediyesinden Su Sızıntılarını Önleme Çalışmaları

Tatvan Belediyesi, ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattındaki borularda oluşan su sızıntılarını onarmak için çalışmalara başladı.

10.07.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatvan Belediyesi, ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattındaki borularda oluşan su sızıntılarını onarmak için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 20 yıldır Tatvan'ın yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattındaki su kaçakları nedeniyle ilçe merkezine gelen şebeke suyunun yarısının boşa akması belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Kaçakları onarmak ve su sıkıntısını çözmek için çalışma başlatan ekipler, 3 kilometrelik hatta tespit ettiği 102 noktada, belirlenen su sızıntılarını en kısa sürede gidermeyi amaçlıyor.

Kırkbulak içme suyu hattında başlatılan onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptıkları çalışmalarda ilçeye gelen suyun yüzde 50'sinin arızalar nedeniyle kayıp olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Su kaçağı olduğu tespit edilen 102 nokta için çalışma başlattıklarını ve başlatılan çalışmalar kapsamında bu kaçakların ivedilikle onarılacağını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

"Kırkbulak içme suyu hattı ilçenin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılıyor. Bu hat 20 yıllık bir su hattı. Bu nedenle bu hattın 3 kilometrelik alanında, 102 ayrı yerde su kaçağı olduğunu tespit ettik. Tespit ettiğimiz bu noktalarda ivedilikle çalışma başlattık. Çalışmaları 1 ayda tamamlayarak suyun yüzde 100'ünü ilçeye vermeyi hedefliyoruz. Bu işlem tamamlandığında ilçemizin büyük oranda su ihtiyacını da karşılamış olacağız." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan Belediyesinden Su Sızıntılarını Önleme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement