Tatvan'da 840 Çift, Tüp Bebek Yöntemiyle Çocuk Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da 840 Çift, Tüp Bebek Yöntemiyle Çocuk Sahibi Oldu

Özel Tatvan Can Hastanesi'nde 840 çift, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu.

03.12.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Tatvan Can Hastanesi'nde, 840 çift tüp bebek, aşılama ve ilaçlı tedavi yöntemiyle çocuk sahibi oldu.

Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Ekber Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle çocuk sahibi olamayan çiftleri hedef aldıklarını belirtti.

Hastanede sperm ve aşılama üniteleri oluşturduklarını dile getiren Şahin, "Bu üniteler oluşturulduktan sonra gerekli personelleri yetiştirdik. Daha sonra aşılama yöntemiyle tedavi edemediğimiz hastalara tüp bebek gereksinimi oluştu ve bu konuda İstanbul'daki bir hastane ile bağlantıya geçildi. Hastalar koordineli bir şekilde hem hastanemizde hem de İstanbul'daki hastanede tedavi edildi ve 3 yıl içinde çocuk hayali olan 840 çift, tüp bebek, aşılama tedavisi ve ilaçlı tedavi yöntemiyle çocuk sahibi oldu. Bu anlamda Ağrı, Patnos, Muş ve diğer çevre illerden bize gelen hastalarımız da var" diye konuştu.

Çocuk sahibi olmak isteğiyle başvuran çiftlerde yapılan ön analizlerden sonra uygulamada öncelikle ilaç tedavisi uyguladıklarını aktaran Şahin, "Cevap alamadığımız hastalarda, yumurta uyarıcı iğneler kullanarak aşılama tedavisi uyguluyoruz ve birkaç seansta cevap alamadığımız hastalarda ise tüp bebek yöntemine başvuruyoruz. Bunun dışında cerrahi olarak sıkıntısı olan ve tüpleri kapalı olan hastalar için de ameliyathanemizde laparaskopi ve kapalı ameliyat yöntemleriyle tüplerin açılması sağlanıyor" ifadesini kullandı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 840 Çift, Tüp Bebek Yöntemiyle Çocuk Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement