Tatvan'da "Doğa ve Hayvan Sevgisi" Semineri - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "Doğa ve Hayvan Sevgisi" Semineri

Tatvan\'da "Doğa ve Hayvan Sevgisi" Semineri

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) ve Tatvan Belediyesi ile Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Tatvan’daki ilk ve ortaokul öğrencilerine “Doğa ve Hayvan Sevgisi” konulu seminer verildi.

29.04.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) ve Tatvan Belediyesi ile Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Tatvan'daki ilk ve ortaokul öğrencilerine "Doğa ve Hayvan Sevgisi" konulu seminer verildi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde verilen seminerde konuşan Veteriner Hekim Murat Bekhan, doğa ve doğada yaşayan canlıların önemine vurgu yaparak, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini söyleyip, hayvan sevgisinin önemini anlattı.

Tatvan Belediyesi'nin sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı konusunda yoğun mesai harcadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Servet Avcı ise, "Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizde, vatandaşlarımızın şikayetlerini değerlendirerek veya rutin yakalama çalışmaları sonucu hayvanları yakalıyor, daha sonra rehabilitasyon merkezimizde gözlem altına alıyoruz. Burada kısırlaştırma operasyonu, mikro çip, numaralı kulak küpesi takılması, sahiplendirme, kuduz aşısı uygulanması ve hayvanların alındıkları yere geri bırakılması uygulamaları düzenli olarak yapıyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisinin aşılandığı bu gibi seminerlerde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seminere, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Servet Avcı, HAYTAP ile Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katılırken, seminer sonrası öğrencilere "Sahipsiz Köpekler" isimli eğitim kitapçığı dağıtıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'Doğa ve Hayvan Sevgisi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement