Tatvan'da "İslam'da Anadil ve Barış" Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "İslam'da Anadil ve Barış" Paneli Düzenlendi

Tatvan\'da "İslam\'da Anadil ve Barış" Paneli Düzenlendi

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikaları (KESK) Bitlis Şubesi öncülüğünde Tatvan Eğitim-Sen tarafından “İslam’da anadil ve barış” konulu panel düzenlendi.

22.02.2015 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikaları (KESK) Bitlis Şubesi öncülüğünde Tatvan Eğitim-Sen tarafından "İslam'da anadil ve barış" konulu panel düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak Öğretim Görevlisi Nevzat Eminoğlu, Gazeteci-Yazar Ayhan Bilgen ve Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin katıldı. Abdulhekim Kartal moderatörlüğünde yapılan panelde ilk olarak konuşan Öğretim Görevlisi Nevzat Eminoğlu, Kürt dilinin önemine vurgu yaparak, Kürtler'in dilleriyle var olduğunu söyledi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ise, toplumda kadınla ilgili İslam'da olmayan birçok batıl inancın İslam'da varmış gibi nüfus edildiğine dikkat çekerek, "Gelin hep birlikte İslam'a sokuşturulan, İslam dışı şeylerden arınalım. Zira İslam dininde kadınlarla ilgili varmış gibi dayatılan birçok şey aslında İslam'da yok. Birçoğu doğru bilinen yanlışlar. Bunları aşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Ayhan Bilgen ise, devletlerin dilinin olmayacağını, ancak devletlerin resmi dili olabileceğini ifade etti. Panel soru cevap şeklinde son buldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'İslam'da Anadil ve Barış' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement