Tatvan'da Köprü Genişletme Çalışması - Son Dakika
Güncel

Tatvan'da Köprü Genişletme Çalışması

BİTLİS (AA) Tatvan Belediyesi, ilçe merkezini 6 mahalleye bağlayan iskele yanındaki köprüyü genişletme çalışmalarına başladı.

25.06.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS (AA) Tatvan Belediyesi, ilçe merkezini 6 mahalleye bağlayan iskele yanındaki köprüyü genişletme çalışmalarına başladı.

Tatvan - Ahlat eski karayolu üzerindeki köprüde çalışma yürüttüklerini belirten Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, mevcut köprüye ek olarak 7 metre genişliğinde, 50 metre uzunluğunda bir köprü yaparak, eski köprü ile birleştireceklerini söyledi.

İlçe merkezindeki ulaşımı rahatlatmak amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını belirten Menteş, "Buradaki köprü ilçe merkezini 6 mahalleye bağlıyor. Ayrıca bu yol Ahlat ilçesi ile Tatvan'a bağlı 3 köyün ulaşımında da kullanılıyor. Bu nedenle sürekli aktif olarak yoğun şekilde kullanılan bir yoldur. Eski köprü dar olduğu için artık ihtiyaçlara cevap olamıyordu ve trafikte kaza tehlikelerinin atlatıldığı bir yer konumunu almıştı. Biz bu sorunları gidermek amacıyla mevcut köprünün bitişiğinde 7 metre yüksekliğinde ve 7 metre genişliğinde, uzunluğu ise 50 metre olan yeni bir köprü inşa ediyoruz. Bunu eski köprü ile birleştireceğiz Böylelikle iki gidiş ve iki geliş yönlü olan yol gibi iki gidiş ve iki geliş yönlü bir köprü olmuş olacak. Bununla birlikte yayalar için köprüde kaldırım da yapılacak. Bu köprünün altından da tren yolu geçiyor. Bu nedenle köprü ayaklarını perde betondan yaptık. Yaklaşık bir ay içinde tamamlayıp halkın hizmetine açmayı planlıyoruz. Söz verdiğimiz projelerimizi sırasıyla hayata geçiriyoruz. Tatvan halkına şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatvan'da Köprü Genişletme Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement