Tatvan'da "Otizm Farkındalık Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "Otizm Farkındalık Günü" Etkinlikleri

Tatvan\'da "Otizm Farkındalık Günü" Etkinlikleri

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

02.04.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Pankartlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Halk Bankası mevkiinden başlayan yürüyüş, Tatvan Yaşam AVM önüne kadar devam etti. Yapılan yürüyüşün ardından, öğrencilerin yapmış olduğu ebru çalışmaları ve etkinlik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapılarak gezildi. Otistik çocukların farkına dikkati çekmek, farkındalık oluşturmak ve toplumun bu çocuklara karşı daha ilgili olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile devam etti.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, otizmin bir engel olmadığını, aksine bir farkındalık olduğunu söyledi. Kendilerinin de farkındalığa destek amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıklarını kaydeden Başkan Aksoy, "İlçemizde insanlarımızın bu çocuklara sahip çıkması, bu çocuklarımızı diğerlerinden ayırt etmemesi gerekir. Bu çocuklarımız bizim için bir farkındalık ve zenginliktir" diye konuştu.

Düzenlenen "Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinlikleri Tatvan Kaymakamlığı tarafından öğrenci ve ailelerine yönelik verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın il dışında olması nedeniyle katılamadığı etkinliğe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'Otizm Farkındalık Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement