Tatvan'da "Şehri Bediüzzaman" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "Şehri Bediüzzaman" Toplantısı

Tatvan\'da "Şehri Bediüzzaman" Toplantısı

Bitlis'in Hizan Kaymakamı Sedat İnci başkanlığında düzenlenen "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" programının değerlendirilmesi yapıldı.

10.12.2014 11:49  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan Kaymakamı Sedat İnci başkanlığında bu yıl birincisi düzenlenen "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" programının değerlendirilmesi yapıldı.

Tatvan'daki restoranda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında ilk olarak 6-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Şehri Bediüzzaman" etkinliğiyle ilgili Nurs Platformu temsilcileri değerlendirmede bulundu. Değerlendirme toplantısının ardından ise önümüzdeki yıl yapılacak olan etkinliklerle ilgili neler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcıların tek tek görüş ve önerilerinin alındığı toplantı neticesinde bir sonraki yıl yapılacak etkinlikler için program taslağı oluşturulma kararı alındı. Yapılan toplantıda konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Hizan'ın Üstad Bediüzzaman Sait Nursi ile bilindiğini belirterek, "Nurs Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek bazı kararlar aldık. Eylül ayının ilk haftası artık Bediüzzaman Haftası olarak kutlanacak. Yapılacak etkinlikler tüm yıla yayılacak. Akademik çalışmalar yapılacak. Nurs Platformu'nda her STK eşit temsil edilecek. Programlarda bayanlara yönelik etkinlikler olacak. Nurs Platformu kurumsallaştırılacak. Program her yıl eylül ayının ilk haftası yapılacak. Toplantıda Nurs Platformu'nun kurumsallaştırılması kararı alındı. 2015 yılında 'Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi'nin ikincisi çok daha kapsamlı bir şekilde düzenlenecek. Nurs Platformu temsilcileri ile bir araya gelerek Şehr-i Bediüzzaman Hizan etkinliklerinin değerlendirmesini yaptık. Ekinlikten dolayı katılımcılardan olumlu sonuçlar aldık. Yapmış olduğumuz 'Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi'nin en güzel tarafı, Nurs Platformu'nu oluşturmak oldu. Nurs Platformu'nun oluşturulmasında Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün büyük katkıları oldu. Bu sayede geniş halk kitlelerine ulaştık. Kamu idarecileri geçicidir. Belli bir süre görev yaparlar. Bizim önceliğimizde bir çalışma yaptığımızda, sadece bizimle sınırlı kalmasın. Asıl bu işin sahipleri Nurs Platformu temsilcileridir. Bu etkinliği düzenlediğimizden sonra bazı olumlu bildirimler ve olumsuz bildirimler de aldık. Geri bildirimlere baktığımızda gelen insanların genel olarak çok memnun kalmışlar. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri için Bitlis ve Türkiye için yapılmış ilk anma programıydı. İlk program olduğundan dolayı bazı hatalarımız vardı. Doğrularımızda vardı. Özellikler burada bir araya gelmemizin nedeni, insanların bu konudaki fikirlerini de almaktı. Gelecek yıllarda yapacağımız program için bir araya gelerek tavsiye ve önerilerini dinledik. Gelecek yıl programın daha anlamlı, daha kapsamlı olması adına burada konuştuklarımız kayıt altına alarak daha somut çalışmaları projelere dönüştüreceğiz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'Şehri Bediüzzaman' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement