Tatvan'da "Ümmetle Dayanışma Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da "Ümmetle Dayanışma Gecesi"

Tatvan\'da "Ümmetle Dayanışma Gecesi"

Bitlis'te 10 STK bir araya gelmesiyle oluşturulan BİKAP tarafından, Tatvan ilçesinde "Ümmetle dayanışma gecesi" düzenledi.

14.06.2014 09:33  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te 10 sivil toplum kuruluşunun (STK) bir araya gelmesiyle oluşturulan Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) tarafından, Tatvan ilçesinde "Ümmetle dayanışma gecesi" düzenledi.

Ümmetin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek amacıyla Tatvan Kapalı Spor Salonu'unda düzenlenen program Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı, Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca'nın Bikap'ın kuruluş amacıyla ilgili konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında BİKAP'ın kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahseden Alca, "BİKAP'ı kurmamızdaki en büyük amaç, gerek Türkiye ve gerekse dünyadaki mazlum insanların sorunlarına çözüm yolu oluşturma, zalimlerin zalimliklerinin karşısında durma, zulümlere karşı yek vücut olma ve sorunları dile getirmektir. Bu bağlamda bizler STK'lar olarak Kur'an ve sünnet ölçüsünde elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Araştırmacı-yazar Kenan Alpay ise, ümmetin yaşadığı sıkıntılar ve bizlere düşen görevler üzerine bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından ümmetin yaşadığı zorluklar ve sıkıntıları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

"Ümmetle dayanışma gecesi" programı Grup Yürüyüş isimli İslami marş ve ezgiler okuyan grubun Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak seslendirdiği marş ve ezgilerle son buldu.

Düzenlenen programa Bitlis ve ilçeleri başta olmak üzere Muş, Van, Erciş ve Diyarbakır'dan gelen çok sayıda misafir katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 'Ümmetle Dayanışma Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement