Tatvan'daki Kursiyerler İçin Gezi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'daki Kursiyerler İçin Gezi

Tatvan\'daki Kursiyerler İçin Gezi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından proje kapsamında yürütülen Koruyucu Yetim Destek (VEFA-YET), Tatvan Aile Destek Merkezi 1 ve 2, Kadın Destek Merkezi (KADEM) kursiyerlerine yönelik ücretsiz il dışı gezi düzenlendi.

25.05.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından proje kapsamında yürütülen Koruyucu Yetim Destek (VEFA-YET), Tatvan Aile Destek Merkezi 1 ve 2, Kadın Destek Merkezi (KADEM) kursiyerlerine yönelik ücretsiz il dışı gezi düzenlendi.

Toplamda 222 kursiyerin katılım gösterdiği il dışı gezi etkinliği kapsamında kursiyerler Şanlıurfa, Mardin merkez ve Midyat ilçesinin yanı sıra Batman'ın Hasankeyf ilçesini gezme fırsatı buldu. Rehber eşliğindeki ilk olarak Şanlıurfa'yı gezen bayan kursiyerler, peygamberler şehri Urfa'yı daha yakından tanımış oldu. Balıklı Göl'de kahvaltıyla başlayan gezi programında Balıklı Göl'ün tarihi ve manevi havasına hayran kalan bayan kursiyerler, akabinde kazı çalışmalarının devam ettiği Göbekli Tepe'deki dünyanın ilk mabedini ziyaret ederek buradaki tarihi dokuyu seyrettiler. Harran Ovası ve tarihi Harran Üniversitesi'ni gezme fırsatı da bulan kursiyerler daha sonra Hz. Eyyüb'ün çile çektiği mağarada dua etmeyi de ihmal etmedi.

VEFA-YET'in toplamda 45 dul ve yetimleri ile KADEM'in 56 kursiyerine yönelik düzenlenen Mardin gezisi ise Hasankeyf'te sabah kahvaltıyla başladı, Midyat gezisi ile devam etti. Mardin merkezde Kırklar Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Kent Müzesi, Ulu Cami, Zinciriye, Kasımiye müzeleri, Eski Mardin Evlerini ziyaret eden kursiyerler buradaki tarihi yerleri yerinde tanıma fırsatı buldu.

Düzenlenen gezi kapsamında ilk defa Şanlıurfa'yı ve Şanlıurfa'daki tarihi yerleri görmek fırsatı bulduğunu belirten kursiyerlerden Emel Tatlı, düzenlenen gezi sayesinde Şanlıurfa'yı çok daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın manevi havasıyla duygulandığını ifade eden Tatlı, "Böyle bir geziye kendi imkanlarımızla gitmemiz mümkün değildi. Bu yüzden bize bu fırsatı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geziye katılan Vefa-Yet annelerinden Sıdıka Çelik ise, "Mardin'i hep televizyonlarda filmlerde görüyordum. Bir gün buralara gelip de o sokaklarda dolaşacağımı tahmin bile edemezdim. Hem gezi sürecinde hem de yolculuk esnasında çok eğlendik. Bu gezi benim için hayatımın en tatlı ve en güzel anısı olarak kalacaktır" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'daki Kursiyerler İçin Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement