Tatvan'daki Saldırı Ardından 10 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Tatvan'daki Saldırı Ardından 10 Kişi Gözaltına Alındı

Tatvan\'daki Saldırı Ardından 10 Kişi Gözaltına Alındı

BİTLİS'in Tatvan İlçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı ardından 6 mahallede sabaha kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilerek kapsamlı operasyon başlatıldı.

01.09.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS'in Tatvan İlçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı ardından 6 mahallede sabaha kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilerek kapsamlı operasyon başlatıldı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bu operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığını, kent merkezine sızma planı ile gelen PKK'lı teröristlerin ise dağlık alana kaçtıklarını, bölgedeki operasyonların kobra helikopterlerin desteği ile sürdürüldüğünü söyledi.

Dün saat 22.30 sıralarında Tatvan- Van Karayolu uzerinde bulunan Karataş Mahallesi'nde bulunan polis kontrol noktasına gelen terörist grup, roketatarla saldırdı, ardından da otomatik silahlarla ateş açtı. Nöbet tutan polislerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışma ardından teröristler, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Bu saldırı ardından Bitlis Valiliği'nce Tatvan İlçesi'nin Dumlupınar, Fatih, Karataş, Fuar, Çağlayan ile Pınarbaşı Mahalsi'nde 24.00- 10.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyon başlatıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, saldırı sonrası terör örgütü mensuplarına destek verdikleri tespit edilen 10 kişinin gözaltına alındığını ve bunların sorgularının sürdüğünü söyledi. Teröristlere destek vermeyen Tatvan halkına teşekkür ettiğini de belirten Vali Çınar şunları söyledi:

"Dün saat 22.00 sıralarında Hanelmalı Köyü ve diğer dağlık alandan teröristler tarafından Tatvan-Van yolu üzerinde bulunan polis noktamıza roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Burada nöbet tutan arkadaşlarımızı hemen karşılık vermesi üzerine saldırı püskürtüldü. Ancak şehre sızma planı ile geldikleri için bahsettiğimiz alandan roket ve uzun namlulu silahlarla mahallelerimize sızmaya çalıştılar. Valilik olarak dün geceden itibaren bugün saat 10.00'a kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldık. Orada aldığımız bilgiler gelen teröristlerin halkı mahalleden zorla sokağa dökme gayretine girdiklerini vatandaşların buna itibar etmediklerini öğrendik. Mahalle arasındaki polis araçlarına saldırılar da düzenledi. Çok şükür bir kaybımız yok. Saldırıya gelen teröristler coğrafi şartları kullanarak tekrar kaçtı. Kaçış noktalarına kobra helikopter ve karadan operasyon yapıldı. Arama çalışmaları devam ediyor. Burada Tatvanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Nusaybin, Sur gibi diğer illerimizi cehenneme çeviren, aileleri topraklarından, evlerinden sürgün eden anlayışa itibar etmedikleri için teşekkür ediyorum. Terörler hayallerini gerçekleştirmeyecekler. Emperyalistlerin önlerine konulan hayallerinin suni hayaller olduğunu belirtmek isterim. Gençlerimize özellikle Kürt gençlere sesleniyorum. Birlik, beraberlik içinde olmazsak hiçbir zaman özgür olamayız, barış sağlayamayız. Kardeşlik birlik sadece bizim rahat ve özgür yaşamamızı sağlayabilir. Her türlü ırkçılığa dayalı hayaller gençlerimizin boşu boşuna ölmelerine neden olur. Bu cennet vatanın huzurunu kaçırmaktan başka işe yaramaz."

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatvan'daki Saldırı Ardından 10 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement