Tatvan Devlet Hastanesi'nden Hastalar İçin Kolaylık - Son Dakika
Güncel

Tatvan Devlet Hastanesi'nden Hastalar İçin Kolaylık

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ne gelen hasta ve hasta yakınlarının gidecekleri yönleri daha kolay bulabilmeleri için hastane koridorlarındaki yerlere üzeri yazılı renkli yönlendirme bantları yerleştirildi.

26.08.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis- Tatvan Devlet Hastanesi'ne gelen hasta ve hasta yakınlarının gidecekleri yönleri daha kolay bulabilmeleri için hastane koridorlarındaki yerlere üzeri yazılı renkli yönlendirme bantları yerleştirildi.

Yeni yapılan ve sağlık hizmetine başlayan 400 yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi binasının büyüklüğü nedeniyle yaşanan yön bulma problemini ortadan kaldırmak için hastane yönetimi yeni bir uygulama başlattı. Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının gidecekleri yönleri daha kolay bulabilmeleri için zemine renkli yönlendirme işaretleri yapıştırıldı ve üzerine ilgili birimlerin isimleri yazıldı. Bu şekilde hastaneye gelenlerin, gidecekleri yönü daha hızlı şekilde bulabilmelerine imkan sağlandı.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ferah Çakır, uygulama sayesinde hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının kolay şekilde gitmek istedikleri birime ulaşabildiklerini belirtti.

Yeni hastane binasının eski hastane binasına kıyasla çok daha büyük olduğuna işaret eden Çakır, şöyle konuştu;

"Hastanemizin kullanım alanının çok büyük olmasından dolayı hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları yön bulma konusunda sıkıntılar yaşıyorlardı. Bu sorunu çözmek amacıyla hastane koridorlarındaki zeminlere üzeri yazılı renkli yönlendirme şeritleri çektirdik. Böylelikle hastaların gideceği yerleri ve yönlerini daha kolay bulmalarını sağlamış olduk. Bu uygulama sayesinde hastaneye gelen her hasta içeri girdiği anan itibaren bu şeritleri takip ederek gideceği birim veya polikliniği daha kolay bir şekilde bulabiliyor. Ayrıca yer bulma sıkıntısından kaynaklanacak olan kargaşanın da önüne geçmiş olduk. Uygulamadan hastalarımız da son derece memnun kaldı."

Hasta yakınlarından Hüseyin Yöndem ise uygulamanın yerinde bir karar olduğunu dile getirerek, şeritler sayesinde gidecekleri birimleri daha kolay bulduklarını söyledi.

Hüseyin Aslanpay da işlerini kolaylaştıran uygulama dolayısıyla hastane yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatvan Devlet Hastanesi'nden Hastalar İçin Kolaylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement