Tatvanlı Muhtarların İstanbul Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Tatvanlı Muhtarların İstanbul Ziyareti

Tatvanlı Muhtarların İstanbul Ziyareti

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve ilçedeki muhtarlar, İstanbul’da faaliyet gösteren Bitlisli sivil toplum kuruşlarını ziyaret ettiler.

08.04.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve ilçedeki muhtarlar, İstanbul'da faaliyet gösteren Bitlisli sivil toplum kuruşlarını ziyaret ettiler.

Bitlis Valiliği'nin düzenlemiş olduğu 'Beşminare Yeditepe' gezisi için İstanbul'da bulunan Tatvanlı 22 mahalle muhtarı ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Avrupa Yakası Hizanlılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (AYHİDER), Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF), Bitlis Simek Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneği'ni (TAKAD) ziyaret etti. İstanbul gezisi esnasında Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği'ni ziyaret eden Başkan Fettah Aksoy ve mahalle muhtarları, dernek binasında ağırlandı. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'a İstanbul'da bulunan derneklere katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

AYHİDER Başkanı Naim Tarhan ise, Tatvan'dan İstanbul'a gelen misafirleri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Küçükçekmece Kaymakamı iken Bitlis'e vali olarak atanan Vali Orhan Öztürk Beyin gayretleri neticesinde birçok sosyal projeleri hayata geçirdik. İşte bugün de kalbi güzel insanları derneğimizde ağırlamaktan büyük onur ve kıvanç duyduk" ifadelerini kullandı.

Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar İşsiz ise, Bitlis'i ülke çapında daha iyi bir şekilde tanıtmak, projeler geliştirmek ve daimi fikiralış verişlerinde bulunmak için sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında bir araya getirdiklerini ifade etti.

Tatvan'dan gelen heyeti akşam yemeğinde ağırlayan Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TAKAD) Başkanı Metin Aydın ise, kurmuş oldukları dernek sayesinde Tatvan'ı İstanbul'da temsil ettiklerini belirtti. Aydın, "Öncelikle hemşehrimiz olan misafirlerimizi burada ağırlamaktan dolayı büyük bir sevinç yaşadığımızı belirtmek isterim. Bizler Tatvan'ımızı Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'da temsil ediyoruz. Bu hususta projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Tatvan Belediye Başkanımız Fettah Aksoy'un girişimleri sonucu bu nisan ayında İstanbul Feshane'de düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günleri'nde TAKAD olarak bizlerde iş başında olacağız. Memleketimizi İstanbul'da en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, "Valiliğimizin Tatvan ilçe muhtarlarına yönelik organize etmiş olduğu İstanbul gezisi esnasında burada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edip hemşehrilerimizle hasret giderdik. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca memleketlerinden uzak şehirlerde dernek kurup tek gayeleri Bitlis'imizi tanıtmak ve bu hususta projeler geliştirip hayata geçirmek olan değerli hemşehrilerimize, Bitlisliler olarak müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvanlı Muhtarların İstanbul Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement