Tatvanlı Sporculardan Tarihi Başarı - Son Dakika
Yerel

Tatvanlı Sporculardan Tarihi Başarı

Tatvanlı Sporculardan Tarihi Başarı

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Adana’da düzenlenen Muaythai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katılan Tatvanlı 16 sporcudan 3’ü Türkiye şampiyonu, 2’si Türkiye ikincisi ve 2’si ise Türkiye üçüncüsü oldu.

07.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Adana'da düzenlenen Muaythai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası'na katılan Tatvanlı 16 sporcudan 3'ü Türkiye şampiyonu, 2'si Türkiye ikincisi ve 2'si ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Takım antrenörleri Ömer Uğur ile birlikte Muaythai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası'na katılan sporculardan Gökhan Kara Büyükler A Klas, Mehmet Yalçın gençler ve Dilek Akar ise büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Murat Aslan ve Turgut Dağdağan büyükler kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Abduselam Kurt ve Turan Gücü ise gençler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Alınan sonucun ardından Türkiye şampiyonu olan Dilek Akar ve Gökhan Kara, ülkemizi temsilen Tayland'da düzenlenecek olan dünya kupasına, Mehmet Yalçın ise Avrupa kupasına katılmaya hak kazandı.

Tatvan'a dönenen sporcular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İhsan Aykut ve takım antrenörü Ömer Uğur ile birlikte Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ı ziyaret ettiler. Sporcuları makamında kabul eden Kaymakam Murat Erkan, elde edilen başarıdan dolayı sporcuları tek tek tebrik edip, çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Elde edilen başarıda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Erkan, "Sporcularımız büyük ve tarihi bir başarıya imza atarak hem ilçemize hem de bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Elde edilen başarıdan ötürü öncelikle başarının mimarı sporcularımıza, antrenörleri Ömer Uğur'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Elde edilen başarının önemine vurgu yapan Kaymakam Erkan, "Türkiye'nin hemen hemen her ilinden katılımın olduğu böyle bir şampiyonadan 3 birincilik, 2 ikincilik ve 2 de üçüncülük kazanmak gerçekten büyük ve tarihi bir başarıdır. Bu nedenle ben tüm sporcularımızı tebrik ediyor ve başarının daim olmasını diliyorum. İnşallah sporcularımız bundan sonraki müsabakalarda da çok iyi dereceler elde ederek bizlere bu gururu yaşatmaya devam edeceklerdir. Bu bağlamda; beden ve spor insana çok şey katar. Disiplin ve düzen ise başarıyı getirir. Zaman yönetimi yaparak bir yerlere gelinirse bu başarı kalıcı olur. Bu anlamda sporcularımızdan isteğimiz hem okul derslerini de ihmal etmeden her iki alanda daha nice başarılar elde etmeleridir. Bu konuda öğrencilerimize ve sporcularımıza olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Ben sporcularımıza bundan sonraki müsabakalar içinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Antrenör Ömer Uğur ise, ilk defa bu denli tarihi bir başarıya imza attıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Bitlis olarak biz tarihimizdeki en büyük ve en önemli başarıyı elde ettik. Bu sayede de milli takıma 3 sporcu vermiş olduk. Bu başarının sadece muaythai ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle şimdiden 26 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan Kickbox Türkiye Şampiyonası'na konsantre olduk. İnşallah buradan da tarihi bir başarı ile dönmek ve milli takıma en az 10 sporcu kazandırmak istiyoruz. Ben bu vesileyle bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Erkan, sporcuları tek tek ödüllendirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvanlı Sporculardan Tarihi Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement