Tatvanlılardan, Darbeye Girişime Tepki - Son Dakika
Yerel

Tatvanlılardan, Darbeye Girişime Tepki

Tatvanlılardan, Darbeye Girişime Tepki

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’in Tatvan ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü.

16.07.2016 04:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'in Tatvan ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü. Sloganlar atan vatandaşlar, milli iradesine sahip çıkarak, darbe girişimini kınadı.

Darbe girişimine tepki amacıyla bayraklarla Tatvan Yaşam AVM önünde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise yine bayraklar eşliğinde ilçenin Cumhuriyet Caddesinde araçlarıyla korna çalarak darbe girişimini kınadı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla ilçedeki tüm camilerde darbeye tepki amaçlı sela okundu. Ayrıca Tatvan Belediyesinden yapılan anonslarla demokrasiye sahip çıkılması adına vatandaşlar sokağa çıkmaya davet edildi.

Öte yandan darbe girişime tepki amacıyla toplanan grup adına konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Akoy, darbe girişimini kınayarak tepki gösterdi. Konuşmasında "Poliste,askerde bizim evlatlarımızdır" diyen Başkan Aksoy, "Bizler bu girişime karşıyız. Halkın seçtiği devlet iradesini bir kaç cuntacı değiştiremez. Bugün birlik olma günüdür, siyasi parti ayırt etmeksizin ülke menfaatini düşünme günüdür. Demokrasi ile yönetilmeyi hak eden bir millete kimse darbe zihniyet kabul ettiremez. Bizler bu girişim sonlandırılıncaya kadar susmayacağız aksine sesimiz çıktığı kadar haykırarak karşı geleceğiz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvanlılardan, Darbeye Girişime Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement