Tav, Atatürk Havalimanı'nı 75 Milyon Avro Yatırımla Genişletecek - Son Dakika
Güncel

Tav, Atatürk Havalimanı'nı 75 Milyon Avro Yatırımla Genişletecek

TAV, Atatürk Havalimanı’nı 75 milyon avro yatırımla genişletecek.

17.11.2014 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAV, Atatürk Havalimanı'nı 75 milyon avro yatırımla genişletecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arasında varılan sözleşmeye göre dış hatlar terminali genişletiliyor. Bu çerçevede sekiz yeni köprü eklenecek ve terminal 27 bin metrekare büyütülecek. Yaklaşık 75 milyon avroluk yatırımla check-in kontuarı sayısı, bagaj işlem kapasitesi ve otopark kapasitesi de artırılacak.

.Atatürk Havalimanı'nda geçen hafta DHMİ tarafından hizmete alınan ek 26 uçak park alanı ve taksi yolları düzenlemesinin ardından şimdi de TAV, dış hatlar terminalinin genişletilmesi için 75 milyon avro yatırım yapacak. Çalışmaların 16 ayda tamamlanması planlanıyor.

DHMİ ve TAV'ın imzaladığı sözleşmeye göre dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı 34'e çıkacak. Proje kapsamında terminal 27 bin metrekare, açık otopark da 17 bin metrekare büyütülecek. TAV'ın İstanbul Atatürk Havalimanı'nı 2021'e kadar işletme hakkı bulunuyor.

Ek sözleşme konusu ilave tesis bünyesindeki ticari alanlar ve reklam alanlarının tüm gelirleri, işletim süresince TAV'a ait olacak, yeni otoparktan elde edilecek gelirler DHMİ ile paylaşılacak. DHMİ, işletme süresinin bitiminden önce Atatürk Havalimanı'nın hizmet vermeyi durdurması halinde doğacak kaybı TAV'a tazmin etme garantisi vermişti. Geçen yıl 51,3 milyon yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı, 2014 yılının 10 ayında yüzde 11 yolcu büyümesi elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nın Türkiye'deki hava trafiğinin çok önemli bir bölümüne hizmet verdiğini belirtti. Geçen hafta DHMİ'nin hava tarafındaki yeni apron yatırımının hizmete açıldığını, ilave gelen 26 park pozisyonunun park kapasitesinde ciddi bir rahatlama sağlayacağını dile getirerek, yeni kargo bölümünde de Türk Hava Yolları (THY),  Havaş ve Çelebi'nin kargo hangar yatırımlarının tamamlandığını ifade etti.

Şener, onların çıkmasıyla boşalan kargo alanına doğru büyüyecek dış hatlar terminalinin THY'nin artan transit yolcusu için yapılacak üçüncü bagaj tesisi ve erken bagaj depolama tesisi ile ana binada yeni bir check-in adası gibi yatırımların yapılmasını içeren sözleşmeyi imzaladıklarını aktardı.

Şener, söz konusu yatırımın yaklaşık 75 milyon avro civarında bir yatırım olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Atatürk Havalimanı'nda DHMİ başta olmak üzere THY, Havaş, Çelebi dahil bütün kuruluşların yatırım yaparken 'bizim yatırım yapmamız gerekmez' diye bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman karlılığın yanında sosyal faydalara ve ülke menfaatlerine öncelik veren bir yönetim anlayışına sahibiz.

TAV, Türkiye'nin çıkardığı ender küresel markalardan biridir. Atatürk Havalimanı'nın dünyanın en önemli havalimanlarından biri haline gelmesinde DHMİ, THY ve diğer havayolları ile birlikte önemli bir pay sahibidir. Önümüzdeki altı yılda kaliteden, yolcu konforundan hiç ödün vermeden yatırımlarımıza devam edeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tav, Atatürk Havalimanı'nı 75 Milyon Avro Yatırımla Genişletecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement