Tav Bilişim Genel Müdürü, Türkiye'nin "En İyi Cıo"Su Seçildi - Son Dakika
Güncel

Tav Bilişim Genel Müdürü, Türkiye'nin "En İyi Cıo"Su Seçildi

Tav Bilişim Genel Müdürü, Türkiye\'nin "En İyi Cıo"Su Seçildi

Tav havalimanları Holding CIO'su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Uluslararası bilişim profesyonellerini ağırlayan IDC Türkiye CIO 2015 Zirvesi'nde, "Türkiye'nin en iyi CIO'su (Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı) " seçildi.

10.04.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tav havalimanları Holding CIO'su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Uluslararası bilişim profesyonellerini ağırlayan IDC Türkiye CIO 2015 Zirvesi'nde,  "Türkiye'nin en iyi CIO'su (Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı) " seçildi.

TAV Medya İlişkileri Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca, TAV Bilişim'in Suudi Arabistan'ın Medine Havalimanı bilişim sistemlerine yönelik projesinin de "En iyi IT yönetim projesi" ve "En iyi değişim yönetimi projesi" kategorilerinde de ödüllendirildiği bildirildi.  Açıklamada, TAV Havalimanları Holding CIO'su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran'ın kazandığı ödülle ilgili olarak şu ifadelerine yer verildi:

"Üç kıtada, 29 havalimanı ve 21 farklı şirkete hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri olarak Mart 2013'de başladığımız ve 2 yıl sonra tamamladığımız 'Medine Havalimanı BT ve Havacılık Sistemleri Projesi' ile üç farklı kategoride ödüllendirilmekten gurur duyuyoruz. Ödüllerin anlamı, bilişim dünyasının nabzını tutan IDC tarafından verilmesi dolayısıyla bizim için daha da büyük. İnovasyon gücümüzün ve bilgi birikimimizin kullanıldığı havalimanı bilişim projelerinin önemli bir örneği olan Medine Havalimanı, uçtan uca havalimanı tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ile ilgili tüm bilişim alt yapısının yönetilmesini kapsıyor. Projemizde sadece teknik alt yapı hizmeti kurmakla kalmayıp, sonrasında operasyonu da yöneterek, coğrafi, kültürel ve beşeri farklılıklar özelinde proje ekibinin motivasyonunu ve koordinasyonunu da sağlıyoruz. "

HAC DÖNEMİNDE RAHATLIK

TAV Bilişim Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, Medine Havalimanı'nda yaptıkları çalışmaya hac döneminde büyük rahatlık yaşanacağını belirterek, şöyle dedi:

" Mühendislerimiz tarafından yazılan ve geliştirilen ondan fazla havacılık sistemi uygulamasının kullanıldığı havalimanında, SLOT ve CAFI (Catch Actual Flight Information-Gerçek Zamanlı Uçuş Bilgilerinin Yakalanması) ürünlerimiz birer başarı hikayesine dönüştü. Uçakların hava sahalarında radar ile otomatik olarak isminin tanımlanıp, ilgili havalimanıyla paylaşılmasını sağlayan CAFI'yi, patentli ürünümüz olarak gelecek yıllarda farklı havalimanlarında da kullanmak istiyoruz. Bunun yanı sıra kurduğumuz SLOT ürünümüz sayesinde Medine Havalimanı'nda özellikle Hac döneminde yaşanan sezonluk yoğunluk en iyi şekilde yönetilebilecek. Yönettiğimiz projelerle kazandığımız tecrübeleri yine sektörümüze fayda yaratmakta kullanacağız. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, daha nice başarılı projelere birlikte imza atabilmeyi diliyorum." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tav Bilişim Genel Müdürü, Türkiye'nin 'En İyi Cıo'Su Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement