TAV İnşaat Bahreyn'de 1,1 Milyar Dolarlık İş Aldı - Son Dakika
Ekonomi

TAV İnşaat Bahreyn'de 1,1 Milyar Dolarlık İş Aldı

Ortadoğu'nun en büyük havalimanı inşaat şirketi haline gelen TAV İnşaat, 1,1 milyar dolarlık Bahreyn Havalimanı Genişleme İhalesi'ni kazandı.

25.01.2016 08:47  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan sonra TAV İnşaat bölgedeki beşinci ülke başkenti havalimanı inşaat ihalesini de kazanmış oldu.

TAV Havalimanları Holding bünyesindeki şirket, Dubai merkezli ortağı Arabtec ile Bahreyn'de gerçekleştireceği inşaat ile havalimanının yıllık kapasitesini 4 milyon yolcudan 14 milyona çıkartacak. İhale kapsamında Bahreyn Uluslararası Havalimanı'na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşa edilecek.

SON 30 YILDIR EN BÜYÜK İHALE

Bu projenin Bahreyn havacılığının son 30 yıldaki en büyük ihalesi olduğunu belirten Bahreyn Havalimanı Şirketi (BAC-Bahrain Airport Company) CEO'su Muhammed Albinfalah, "Bu yatırım ile havalimanı kapasitesi katlanacak. 2019'dan itibaren Bahreyn bölgenin önemli bir aktarma noktası haline gelecek" dedi.

TAV İNŞAAT BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

TAV İnşaat'ın devam eden havalimanı projeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dhabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan'da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Umman'da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri yer alıyor.

REFERANSLARI SAĞLAM

Tamamladığı havalimanı projeleri arasında Türkiye'de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus'ta Enfidha, Mısır'da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Emirates Hangarları; Medine'de Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Katar'da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya'da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan'da Tiflis ve Batum Havalimanları bulunuyor. (Kaynak:Hürriyet)


TAV İnşaat Bahreyn\'de 1,1 Milyar Dolarlık İş Aldı

Son Dakika Ekonomi TAV İnşaat Bahreyn'de 1,1 Milyar Dolarlık İş Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Fenev: Fener-rize macina dair cevaplanmasi gereken bir kac neden; Kuweke neden onamadi diye insanin aklina bir soru geliyor acaba neden bunun cevabi azizeyele kafasina sac ekmek icin paraya ihtiyaci olan hikmet karamana sormak lazim malum yeni citir bi kizla evlendi genclesmesi lazim, forvet oyuncusu neden devfansta denenir ustelik fenerin bir cok atagi o kanattan oldu olmayan penaltida ordan geldi,bir baska neden fenerin basi kelmi hikmet karaman gibi neden mac aksam degil de gunduz oynandi saat 4 te mac oynaniyormus meger.kis sarti olmazsa tabiki en uygun saat 7 ve sonrasi ama gel gor ki kis ayindayiz.. 5 2 Yanıtla
  • fatih: birde personeline adam gibi maaş verse 2 1 Yanıtla

Advertisement