Tavşancıl'da Tarihi Evler Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Tavşancıl'da Tarihi Evler Restore Ediliyor

Tavşancıl\'da Tarihi Evler Restore Ediliyor

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada, “Tarihi evlerin restorasyonu çalışmaları neticelendiğinde Tavşancıl’ımız bu alanda şaha kalkacaktır” dedi.

10.09.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada, "Tarihi evlerin restorasyonu çalışmaları neticelendiğinde Tavşancıl'ımız bu alanda şaha kalkacaktır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle Tavşancıl'da zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar. Çalışmalar hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi evlerin yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için azami önem gösterilmektedir. Tarihi evlerdeki parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilerek aslına uygun bina temelleri radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor. Yapılan tüm restorasyon işlerinde binaların kapı, pencere doğramalarında, merdiven, tavan kaplaması birinci kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanılmaktadır. Bir plan dahilinde yapılan çalışmalar neticelendiğinde Tavşancılımız tarih bu alanda şaha kalkacaktır. Restore edilen binalar ile çevre düzenlenmesinin tamamlanması yöre kültürünün tanıtılması ve turizm açısından önemlidir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşancıl'da Tarihi Evler Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement