Tavşanlı Cezaevi İçin Kitap Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı Cezaevi İçin Kitap Toplama Kampanyası

Tavşanlı Cezaevi İçin Kitap Toplama Kampanyası

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki, T Tipi Kapalı ve açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumların kitap okumalarına katkı sağlamak amacıyla kitap kampanyası başlatıldı.

30.09.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki, T Tipi Kapalı ve açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumların kitap okumalarına katkı sağlamak amacıyla kitap kampanyası başlatıldı.

Tavşanlı Ceza İnfaz Kurumunda öğretmen olarak çalışan Önder Baba, Halk Eğitim Merkezi usta Öğreticisi Nuri Fuat Öziğdeci önderliğinde mahkumların kitap okuma alışkanlığını arttırmak için kampanya başlatıldı.

Kampanya ilk desteği Ekiz Et ürünleri işletmesi sahibi Ender Ekiz destek verdi. Ekiz Kütüphanesinden bulunan 400 kitabı ve 4 adet yağlı boya tabloyu cezaevine bağışladı.

Ender Ekiz, "1 yıl önce kurulan Tavşanlı'mızdaki Cezaevimizde kitap kampanyası başlatıldığını öğrendik. Ama ne yazık ki, Tavşanlı'da hemşehrilerimizin bundan haberi olmadığı bilgisi geldi. Hem Tavşanlı'daki hemşehrilerimizi haberdar etmek hem de bu kampanyaya ilk desteği vermek amaçlı benimde kendi özel kütüphanemde bulunan 400 tane çok ayrı ayrı çok değer verdiğimiz yazarların kitaplarını bağışlamış bulunuyorum" dedi.

Tavşanlı Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak çalışan ve Cezaevinde mahkumlara ahşap oyma üzerine eğitim veren Nuri Fuat Öziğdeci, amaçlarının mahkumların daha iyi yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 1 yıl önce yapılan cezaevinin koğuşlarının, atölyelerinin eski cezaevlerine oranlar çok iyi olduğunu belirten Öziğdeci şunları dile getirdi, " amacımız Tavşanlı'daki cezaevindeki mahkumlara daha iyi eğitim verebilmek. Hiç yazı yazmasını bilmeyen veya yazması kötü olan biri şuanda dağlama resim çalışıyor. Bu kampanya ile cezaevindeki kütüphanenin kitap dağarcığını daha da genişletme imkanı olacak. Kütüphanede şuan 2700 civarında kitap bulunuyor. Günlük 250 - 300 kitap okunuyor. Bunu daha da artırma hedefindeyiz. Ayrıca iki tane atölye oluşturduk. Biri terzi atölyesi diğeri Ahşap oyma, kıl testere oymacılığı, kabak süsleme sanatı, dağlama resim, ahşap heykel üzerine çalışmaları içeren bir atölye. Bu atölyede bizim biraz eksiğimiz var. Bunlar masa üstü minyatür şerit testere, minyatür planya eksiğimiz var. Bu konuda bize maddi olarak veya makine ekipmanları şeklinde yardımcı olabilecek vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşuna ihtiyacımız var. Programımızda kaynak ve elektrik atölyesi açmak gibi bir düşüncemiz var". (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı Cezaevi İçin Kitap Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement