Tavşanlı'da Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

Tavşanlı\'da Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üreticilere Macar fiği tohumu dağıtıldı.

18.10.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üreticilere Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Hayvancılığı geliştirmek için kaliteli kaba yem bitkisi üretimini artırmak amacıyla Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Müdürlüğü'nde, 57 çiftçiye 5 bin 700 kilogram Macar fiği tohumu törenle dağıtıldı.

Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel ve çiftçiler katıldı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, kaymakamlığa bağlı tüm kurumlarla birlikte zirai çalışmaların güçlendirilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek "Bizler ekonomiye katkı vermek amacıyla meyve fidanı konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. İmkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kütahya Özel İdaresi de çalışmalarda örnek bir gayret sarf ediyor. Bundan daha önemlisi de Sayın Başbakanımız bundan 3 gün önce İzmir'de Milli Tarım projelerini açıkladı. Türkiye'de tarımda devrimi gerçek manada yaşatacak adımlardı onlar. Türkiye'nin asıl derdi topraklarını etkin ve verimli kullanamayışıdır. Köylerde en büyük isteğimiz toprakların toplulaştırılmasıdır. Özel idareye İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ve çalışanlarına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

İlçe Müdürü Ahmet Temel ise, "2016 yılı içerisinde Tavşanlıdaki üreticilerimize 81 bin 765 TL'lik Özel İdare kaynaklı yonca, korunga, silajlık mısır, çörek otu, karabuğday tohumu ve kekik fidesi ile ceviz fidanı dağıtımını yaparak bin 556 dekar alanda ekim ve dikim gerçekleştirdik. Bu gün teslim ettiğimiz 5 bin 700 kilogram Macar fiği tohumu bedeli 18 bin 400 TL'dir. 2017 yılı için yine yem bitkisi tohumu ve meyve fidanı dağıtımı planlanmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür eder, üreticilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement