Tavşanlı'da Tezgahların 'Tadı' Yok - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da Tezgahların 'Tadı' Yok

Tavşanlı\'da Tezgahların \'Tadı\' Yok

Tavşanlı’da, günlük tüketimin yoğun olduğu ve mutfakların olmazsa olmazları arasında ki meyve ve sebzelerin fiyatları vatandaşlar tarafından yüksek bulunurken, esnafta alış verişlerin yeterli seviyede olmamasından dert yanıyor.

06.09.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'da, günlük tüketimin yoğun olduğu ve mutfakların olmazsa olmazları arasında ki meyve ve sebzelerin fiyatları vatandaşlar tarafından yüksek bulunurken, esnafta alış verişlerin yeterli seviyede olmamasından dert yanıyor.

Esnaf Eylül ayının ilk haftalarının hasat dönemine rastlaması sebebiyle fiyatların en düşük seviyede olduğunu, bazı ürünlerde yüzde 50 indirim yaptıklarını, buna rağmen alış veriş yapanlar tarafından etiketlerin yüksek seviyede değerlendirildiğini dile getiriyor.

Vatandaşlar ise kilosu 1 TL'den satılan domates, biber, patlıcan gibi bazı ürünlerin fiyatlarını normal karşılarken, fiyatı uzun süre sabit kalan karpuz, kavun, üzüm gibi meyvelerin fiyatlarından şikayetçi. Karpuz ve kavunun fiyatı 1 TL iken üzüm 2,5 şeftali, mandalina ve ıspanak 3 TL'den satılıyor. Pazarcı esnaf ise bu durum karşısında kurak geçen kış mevsimini öne sürerek " Bu yıl beklenen yağışların olmadığını herkes biliyor. Maalesef üretici beklenen rekolteyi sağlayamadı. Meyve fiyatlarının bu gelişmeler karşısında yüksek olduğunu söyleyemeyiz. Fiyatlar oldukça makul seviyede " cevabını veriyor.

Turşuluk ürünler ön planda

Tavşanlılı hanımların kış hazırlıkları da başlamış durumda. Vatandaşlar turşuluk biber, salatalık ve kurutmalık dolma biber ürünlerine yöneliyor. Bu arada tarhanalık kırmızı biber mevsimi de yakın zamanda hareketlilik kazanacak. Turşuluk salatalıkların fiyatları 2 -3 TL arasında değişirken esnaf fiyatlarda düşüş beklemediklerini son bir iki hafta içerisinde bu ürünlerin döneminin sona ereceğini bildiriyor. Pazarda bazı kadınların çuvallara koydukları biberleri sırtlarında taşıdıkları gözlendi.

ORGANİK FARKI

Cuma pazarının bir bölümünde açılan tezgahların tamamında çevre köylerde üretilen ürünler sergileniyor. Sağlığını düşünen ve tarım ilaçlarının bilinçsizce kullanılmasından korkan birçok vatandaşta fiyat farkı gözetmeksizin bu ürünlere yöneliyor. Köy tezgahlarında ki fiyatlar diğer ürünlere göre 50 kuruş ile 1 TL arasında değişen farklarla alıcısına ulaşırken en çok satılan ürünler ise domates ve biber oluyor.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da Tezgahların 'Tadı' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement