Tavşanlı'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da Uyuşturucu Operasyonu

Tavşanlı\'da Uyuşturucu Operasyonu

Adalet Bakanlığı Türkiye’de ki tüm Adalet Sarayları’nda yeni bir uygulama başlattı.

20.02.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Türkiye'de ki tüm Adalet Sarayları'nda yeni bir uygulama başlattı. Bundan sonra toplumu ilgilendiren, infial uyandıran konularda ki gelişmeler en yetkili ağızdan bilgilendirilecek. Tavşanlı'da Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki Basın Sözcülüğü görevini üstlenerek ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı. Tiryaki'nin gündeminde iki konu vardı. Özellikle Uyuşturucu Madde Ticareti ile ilgili yürütülen soruşturma dikkat çekti. Bir babanın " Kızımı bataklıktan kurtarın, "feryadıyla savcılığa gitmesi sonucu başlatılan soruşturmada 8 kişi teknik takibe alındı. Yapılan Operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Mahkeme de Kuvvetli Suç Unsuru'nu göz önüne alarak 7 kişiyi Cezaevi'ne gönderdi.

Son yıllarda artan uyuşturucu madde kullanımı konusunda Adli kuvvetler suçluların peşine düştü. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki bugüne kadar görülmemiş bir şekilde basının karşısına çıkarak kamuoyunu en yetkili ağızdan bilgilendirme yoluna gitti. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, yaptığı basın toplantısında vatandaşlara seslenerek yaşadıkları veya gördükleri haksızlık karşısında çekinmeden kolluk kuvvetlerine başvurmalarını, suçlularla mücadelede hiçbir taviz vermeden mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Gazetecilerin soruları üzerine Adalet Bakanlığı'nın yeni bir uygulamaya giderek her Adliye'de Basın Sözcüsü birimi oluşturduğunu kaydeden Tiryaki, bu sorumluluğu da Tavşanlı'da bizzat kendisinin üstlendiğini kaydetti. Başsavcı Tiryaki, toplumun merak ettiği, infial uyandıracak olaylarda Adli süreci kendilerinin kamuoyu ile paylaşacaklarını, burada ki amaçlarının da bilgi kirliliğinin önüne geçmek, dedikoduya mahal vermemek ve net bilgilerle vatandaşı bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı'nın ilk basın toplantısında iki gündem maddesi yer aldı. Tiryaki, Türkiye'de artan bir grafik olduğunu kaydederek bir babanın kendilerine müracaatında kızının uyuşturucu bataklığına sürüklendiğini, kurtarılması için kendilerine yardım edilmesi talebiyle soruşturma başlattıklarını anlattı. Başsavcı açıklamasında genç kızın tedavi görmesi için ilgili kurumlara teslim edildiğini, uzun bir teknik takip sonrası ilçede uyuşturucu madde sattıkları yönünde kuvvetli suç şüphesi olan altı kişinin de tutuklanarak ceza evine gönderildiğini bildirdi. Tiryaki açıklamasında " Tavşanlı'da bir takım şüphelilerin uyuşturucu madde sattıkları yönünde ki ihbarlar sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığımız harekete geçmiştir. Kuvvetli suç karşısında Ağır Ceza Mahkemesi'nden şüphelilerin GSM hatlarının dinlenmesi yönünde talepte bulunulmuş ve bu talebimiz kabul görmüştür. Kolluk kuvvetlerimizle birlikte yapılan yaklaşık 2 aylık teknik takip sonrasında 12 ara yakalama yapılmış ve 200 adet ekstasy uyuşturucu nitelikli hap 37,2 gram sentetik bonzai uyuşturucu maddesi ve 205 gr esrar ele geçirilmiştir.Dosya kapsamında yeterli delilin elde edildiği değerlendirilerek şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında aramalar yapılmış çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulunmuştur. Başsavcılığımız Avukatlar nezaretinde beyanlarının alınmasından sonra uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanmaları istemiyle şüphelileri Tavşanlı Sulh Ceza Mahkemesine sevk etmiştir. Mahkememizde G.U., A.M., R.G., T.E., Ş.E., A.E., ve K.Ç.'nin kuvvetli suç şüphesi ile uyuşturucu madde suçunun katalog suçlardan olduğu hususunu dikkate alarak şüphelilerin tutuklanmalarına karar vermiştir" dedi.

Uyuşturucu Madde Ticaretiyle suçlanan şahısların Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevin'e gönderildikleri öğrenildi.

Bu arada Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki'nin bir diğer gündem maddesi de av merakı olanları yakından ilgilendiriyor. Zaman zaman yaşanan talihsiz kazalar sonrası yaşanan acı olayların tekrarlanmamasını dileyen Tiryaki, geçtiğimiz günlerde Akçaköy Kocadağ mevkiinde yaşanan ölüm olayına değindi. 25-30 kişilik bir gurubun domuz avına çıktığını hatırlatan Tiryaki " Domuz avına çıkan avcılardan N.U, İ.Y'nin tüfeğinden çıkan kurşunla olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Adli Tıp Kurumu incelemesini sürdürmektedir. Henüz tüm delillerin toplanmamış olmasından dolayı ölüm olayının kasten mi, yoksa taksirle mi gerçekleştiğine dair kesin bir veri ve kanaat olmadığından soruşturma devam etmektedir " ifadelerini kullandı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement