Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu 5 Öğrencisini Mezun Etti - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu 5 Öğrencisini Mezun Etti

Tavşanlı Kavaklı Kur\'an Kursu 5 Öğrencisini Mezun Etti

1940 yılından buyana Tavşanlı’da din eğitimi veren Kavaklı Kuran Kursu mezun olan 5 öğrencisi için mezuniyet gecesi düzenledi.

15.04.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1940 yılından buyana Tavşanlı'da din eğitimi veren Kavaklı Kuran Kursu mezun olan 5 öğrencisi için mezuniyet gecesi düzenledi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya ve İstanbul'dan gelen ünlü hafızlar sundukları Kuran tilavetiyle Tavşanlılılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kavaklı Kuran Kursu bu yıl mezun olan 5 öğrencisi için hafızlık merasimi düzenledi. Tavşanlılıların yoğun ilgi gösterdiği gecede unutulmaz bir Kuran ziyafeti yaşandı. Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Davut Kaya, Eminönü Cami İmam Hatibi Ferruh Muşluer, Başakşehir Hoca Ahmet Yesevi Cami İmam Hatibi Mustafa Giden ve Fatih Cami Müezzini Recep Hasan'ın da katıldığı gece de okunan Kuran-ı Kerim tilaveti salonda bulunanları mest etti.

Mezuniyet Gecesinde konuşan müftü vekili Yusuf Şener, Kutlu Doğum Haftasını kutladıklarını hatırlatarak Kavaklı Kuran Kursu'nun 1940 yılından buyana Tavşanlı'ya hizmet ettiğini, bu kurumdan çok önemli isimlerin yetiştirildiğini anlattı. Şener, "Tavşanlımızın dini eğitimine katkı veren kurumumuzda birçok isim yetişti. Şuanda camilerimizde hizmet veren din görevlilerimizin bir çoğu Kavaklı'nın sıralarında yetişti. Tüm hocalarımıza hürmetler sunuyorum. Kavaklı başta olmak üzere diğer Kuran Kurslarımız sizlerin verdiği maddi manevi desteklerle faaliyet yürütüyor. Sizlerin desteği çok önemlidir. En kalbi duygularımla sizleri kutluyorum " dedi

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise ezanın Türkçe okunduğu yıllara giderek Allah'ın kelamı kendi dilinde daha da güzel yorumunu yaptı. Kuran Kurslarının öneminden bahseden başkan Güler, kurum olarak her zaman bu hizmet alanlarının yanında olacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler'den sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya ise Türkiye'nin birçok yöresinde çeşitli etkinliklere katıldığını, ancak Tavşanlı'da aldığı izlenimlerin her zaman farklı olduğunu söyledi. İlçede yaşayan insanların din işleri ve eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini ifade eden Kaya, "Hafızlarımızın mutlu sonu için bir araya geldik. Kuran kelamını dinlemeye gelen insanların yoğunluğu bizleri son derece mutlu etmiştir. O' kadar güzel bir gün yaşıyorum ki sizlere ifade edemem. Bir yönüyle kutlu doğum, bir yönüyle de hafızlarımız için mutlu son. Tavşanlı halkının bu ilgisi de çok önemlidir. Beş yavrumuza hayırlı olmasını diliyorum. Hafızlık öyle bir makamdır ki annesine, babasına, arkadaşına hayırlar getirir. Kuran'ın bütününe ev sahipliği yapan bir kişiyi düşünün. Ne kadar güzel bir duygu. Onlar yürüyen Kuran'dır " diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Hafızlık Merasimi Kuran tilaveti ve plaket töreniyle son buldu.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu 5 Öğrencisini Mezun Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement