Tavşanlı Öğretmenin Dövülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Tavşanlı Öğretmenin Dövülmesine Tepki

Tavşanlı Öğretmenin Dövülmesine Tepki

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki meslek lisesinde nöbetçi öğretmen Kazım Sezer'in öğrenciler tarafından dövülmesine öğretmen ile öğrenciler tepki gösterdi.

27.11.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki meslek lisesinde nöbetçi öğretmen Kazım Sezer'in öğrenciler tarafından dövülmesine öğretmen ile öğrenciler tepki gösterdi.

Dün sabah Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde meydana gelen olayda nöbetçi öğretmen Kazım Sezer, ilk teneffüsün ardından sınıflarına girmeyip okuldan dışarı çıkmak isteyen 10-15 kişilik öğrenci grubuna engel olmak istedi. Grubun arasında bulunan 4-5 öğrencinin yumruk ve tekmeli saldırısına uğrayan öğretmen Sezer yaralandı. Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürülen Sezer'in sağ bacağından kırık olduğu belirlendi. Sezer'in tedavisi hastanede sürerken polisler olaya karışan öğrencilerden 5 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerden 4'ü kavgayı ayırmaya çalıştıklarını söyledi. Olayı gerçekleştirdiği belirtilen bir öğrenci ise sevk edildiği adliyede ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor bölümü öğretmeni Kazım Sezer'in dövülmesine Tavşanlı ilçesindeki çeşitli sendikalara üye öğretmenler tepki gösterdi. Yaklaşık 400 kadar öğretmen öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Öğretmenlerden bazıları önlerine 'Nöbetçi öğretmen' yazılı kağıdı astı ve kafalarına da baret taktı. Kalabalığa hitaben Kamu-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, Türk Eğitim Sen Tavşanlı Şube Temsilcisi Hüseyin Avni Çardak ile Eğitim Bir Sen Temsilcisi Mesut Kocaman birer konuşma yaptı. Türk Eğitim Sen Tavşanlı Şube Temsilcisi Hüseyin Avni Çardak konuşmasında şunları söyledi

Kendini bilmez, kalbinde öğretmen sevgisi olmayan insanlıktan uzak bir grup öğrenci tarafından darp edilmiştir. Linç edilmek istenmiştir. Bu olayı lanetliyoruz. Öğretmenimiz ayağından ikinci ameliyatı olacak. Okullarda ve diğer kamu kurumlarında yaşanan bir çok olay mevcut idarecilerin koltuklarını koruma çabası veya birilerine şirin görünmeye çalışmaları nedeniyle üstü örtülmektedir. Sorunların üzerine gidilmeli ve çareler aranmalıdır. Öğretmenler yıllardır veli ve öğrenci şiddetine maruz kalmaktadır. Öğretmen laboratuarda ders mi işlemelidir, kapı mı beklemelidir Öğretmen bir güvenlikçi gibi kapıda bekletilemez. Öğretmen bir kapı bekçisi de olamaz, öğretmen ancak güzel bir geleceğin bekçiliğini yapar.

Öğretmenler, Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile birlikte yürüyerek tedavisi sürmekte olan öğretmen Kazım Sezer'in bulunduğu Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin önüne gitti. Öğretmen ve öğrenciler alkışlarla Türkiye uyuma öğretmenlerine sahip çık ve Doktor Doktor baksana Kazım Hocamızı ayağa kaldırsana ve Hocamıza uzanan eller kırılsın şeklinde slogan attı. Öğretmen Kazım Sezer de hastane penceresinden kalabalığı selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavşanlı Öğretmenin Dövülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement