Tayland Başbakan Yardımcısı: "Tayland Hiçbir Zaman Yüzde 100 Demokratik Olmamıştır" - Son Dakika
Politika

Tayland Başbakan Yardımcısı: "Tayland Hiçbir Zaman Yüzde 100 Demokratik Olmamıştır"

Tayland başbakan yardımcısı Wissanu Krea-ngam Anayasa taslağı hakkında yaptığı konuşmada, kendilerinden yüzde 100 demokrasi beklenmemesi gerektiğini belirtti.

30.01.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland başbakan yardımcısı Wissanu Krea-ngam Anayasa taslağı hakkında yaptığı konuşmada, kendilerinden yüzde 100 demokrasi beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Anayasa Hazırlama Komisyonu dün hazırlanan ilk taslağı duyurdu ve görüşlere açık olunduğunu vurguladı. Taslak, hazırlanma aşamasındayken Anayasa Mahkemesi'ne çok geniş yetkiler ve güç verdiği için eleştirilere neden olmuştu.

Basın mensupları başbakan yardımcısına yeni taslağın ülkeye yüzde 100 demokrasi getirip getirmeyeceğini sorduğunda ise Krea-ngam "önceki anayasalarda dahil, Tayland hiçbir zaman yüzde 100 demokratik olmamıştır . O zaman bu anayasadan ne bekliyorsunuz" yanıtını verdi ve dünyadaki diğer anayasalarında tam demokratik olmadığını ileri sürdü.

Anayasa tartışmaların gündeme getirdiği başka bir konu ise genel seçimlerin ne zaman yapılacağı konusu.

Bangkok Post'un haberine göre seçim çalışmalarının bir yıl içerisinde gerçekleşmesi beklenirken, yeni anayasa tartışmalarıyla seçimlerin 2018'e ertelenebileceği konuşuluyor. - Bangkok

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tayland Başbakan Yardımcısı: 'Tayland Hiçbir Zaman Yüzde 100 Demokratik Olmamıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement