Tayland Başbakanı Prayut: ya Kabul Edin ya da Şikayet Etmeyin - Son Dakika
Güncel

Tayland Başbakanı Prayut: ya Kabul Edin ya da Şikayet Etmeyin

Tayland Başbakanı Prayut, seçimlerden önce tüm partilerin bir araya gelip seçimlerden çıkacak sonuca itiraz etmeyeceklerine dair anlaşma imzalamalarını istedi.

12.02.2015 23:31  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'a 2014 yılının Mayıs ayında darbe yapan ve ardından başbakan olan Prayut Chan-ocha gelecek seçimlerden önce tüm partilerin bir araya gelip seçimlerden çıkacak sonuca her ne olursa olsun itiraz etmeyeceklerine dair anlaşma imzalamalarını istedi ve "Ya kabul edin ya da şikayet etmeyin" dedi.

Gazetecilere konuşan Chan-ocha "imzalasınlar ama bu sefer ben karışmayacağım. Biraz kafamı dinlemeye hazırım. Benim görevim bir seçim yapılmasını sağlamak" dedi ve üstü kapalı kendisi hakkında parti kuracak gibi söylemlere cevap vermiş oldu.

Başbakan son olarak da "eğer seçim sonrasında yine tartışmalar olursa da artık bana ne. Yeter artık. Sıkıldım ve yoruldum. Tatil yapmaya hazırım" dedi.

Tayland'da son 8 yılda siyasi sebeplerden dolayı iki darbe yapıldı. Geçen yıl yaşanan olaylar Tayland tarihinde siyasi sebeplerle yaşanan en kanlı dönemlerdendi. 2006 yılında Kırmızı ve Sarı gömlekliler olarak bilinen grupların çatışmaları başladığında o zaman başbakan olarak görevde olan Taksin Shinawatra ABD gezisinde iken darbe olmuş ve ülkeye tekrar girişi yasaklanmıştı. 2014 yılında Taksin Shinawatra'nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra başbakanlık yaptığı dönemde ise siyasi çatışmalar yol kesmeler ve silahlı saldırılar bir öncekinden daha tehlikeli boyutlara ulaşmıştı ki Mayıs ayında bir darbe daha gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland Başbakanı Prayut: ya Kabul Edin ya da Şikayet Etmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement