Tayland'da Akademisyenlerden Cunta Yönetimine Dilekçe - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Akademisyenlerden Cunta Yönetimine Dilekçe

Tayland\'da Akademisyenlerden Cunta Yönetimine Dilekçe

Öğretim üyeleri, akademik özgürlüklerine getirilen kısıtlamaların kaldırılması için toplu dilekçe verdi.

22.09.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da siyasetle ilgili iki forumun iptal edilmesinin ardından öğretim üyeleri, akademik özgürlüklerine getirilen kısıtlamaların kaldırılması için cunta yönetimine  dilekçe gönderdi.

Ülke genelindeki çeşitli üniversitelerden 60 akademisyen tarafından imzalanan dilekçe, başkent Bangkok'daki bir polis karakoluna teslim edildi.

Chulalongkorn Üniversitesi öğretim üyelerinden Prat Panchakhunathon, dilekçeyi teslim ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada askeri yönetimin, ülkede yeni bir siyasi krize yol açabilecek unsurları bertaraf etmeye çalıştığının farkında olduklarını, ancak yetkililerin forumlara katılanlara yönelik davranışlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Askeri cunta, 18 Eylül'de Thammasat Üniversitesi'nde düzenlenmesi planlanan "Yabancı Ülkelerde Diktatörlüğün Düşüşü" forumunun iptal edilmesi için emir vermişti. Emre karşın yüz öğrencinin foruma katılması üzerine polis, baskın düzenlemiş ve dört akademisyen ile üç organizatörü gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar, daha sonra serbest bırakılmıştı.

19 Eylül'de Chiang Mai Üniversitesi'nde Alman Konrad Adenauer Vakfı tarafından yapılması planlanan başka bir forum da cuntanın emriyle iptal edilmişti.

Akademisyenler tarafından imzalanan dilekçede, "Polis ve askerin eylemleri, akademik özgürlüğün açıkça ihlalidir ve kabul edilemez.  Ülkedeki ve dünyadaki  siyasi gelişmelerle ilgili forumlar düzenlemek, akademik yaşamın olağan bir parçasıdır. Bu tür forumların ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Af Örgütü de askeri yönetime mayıs ayındaki darbeden bu yana beri topluma uygulanan baskıyı sona erdirmesi çağrısında bulunmuştu.

Tayland'da 7 ay süren ve 28 kişinin ölümüne neden olan hükümet karşıtı gösterilerin ardından ordu, 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da Akademisyenlerden Cunta Yönetimine Dilekçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement