Tayland'da Başbakan Yardımcısı Kumarhanelere Karşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Başbakan Yardımcısı Kumarhanelere Karşı Çıktı

Tayland'da gündeme gelen kumarhanelerin yasallaşmasına başbakan yardımcısı Pridiyathorn Devaluka karşı çıktı.

23.06.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da gündeme gelen kumarhanelerin yasallaşmasına başbakan yardımcısı Pridiyathorn Devaluka karşı çıktı.

En son ulusal emniyet müdürünün kumarhanelerin yasallaşması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya çalkalandı. Tayland'ın bir çok bölgesinde halk ellerinde "Kumarhanelere Hayır" ve "Bizim kültürümüzde kumar yoktur" gibi pankartlar açarak tepkilerini dile getirdiler. Halkın sosyal medya üzerinden en üst seviyede tepki göstermesinin ardından başbakan yardımcısı Devaluka konuyu kapatacak şekilde kumarhaneleri halkın istemediğinin ve kendisinin de karşı olduğunu belirtti.

Başbakan yardımcısı Devaluka "Kendimi bu konuda bir ekonomist olarak değil de bir sosyal bilimci olarak kabul ediyorum. Kumarhaneler bir para kaybetme endüstrisi değildir ama kumarcılar her zaman borca batarlar" dedi.

Tayland emniyet müdürü Somyot Pumpanmuang ilk kumarhane açıklamasının ardından iki farklı şirkete yaptırdığı ankette halkın kumarhaneleri istemediği sonucu çıkmasının ardından, bu anket sonucunun geneli yansıtmadığını ve Tayland Kraliyet Polis Ofisi'nin Eylül ayında bir website kurarak büyük bir anket yapmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland'da Başbakan Yardımcısı Kumarhanelere Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement