Tayland'da Bir Dönemin En Büyük Siyasi Partisinin Liderine 2 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Bir Dönemin En Büyük Siyasi Partisinin Liderine 2 Yıl Hapis

Dha DIŞ HABER – Tayland'da Yüce Divan'da yargılanan bir dönem ülkenin en büyük partisi sayılan Rak Thailand Partisi lideri ve 65 diğer parti üyesi 2 yıl hapse mahkum edildi.

28.01.2016 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Tayland'da Yüce Divan'da yargılanan bir dönem ülkenin en büyük partisi sayılan Rak Thailand Partisi lideri ve 65 diğer parti üyesi 2 yıl hapse mahkum edildi.

Bundan 13 yıl önce gerçekleşen onlarca bar ve dükkanın zarar gördüğü olayların görüldüğü dava Yüce Divan'a taşındı. Rak Thailand Partisi lideri Chuvit Kamolvisit ve beraberindeki 65 kişilik heyeti parayla provokatörler tutarak bu olayları azmettirdiği gerekçesiyle 2 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme ayrıca cezanın ertelenmemek üzere verildiğinin vurguladı.

26 Ocak 2003'te saat 04: 00 sularında 300'den fazla kişi Sukhumvit Soi 10 caddesindeki onlarca bar ve dükkana saldırmıştı. Toplamda 100 milyon Baht (8,35 milyon Lira) zarar meydana gelmişti. Dükkanı dağıtılan 44 kişinin 42'si o dönemde Kamolvisit ve beraberinde 130 kişi için daha suç duyurusunda bulunmuştu.

Tayland medyasında yer alan haberlere göre saldırıya uğrayan bütün dükkanların bulunduğu bölgenin 2002 yılında Kamolvisit tarafından satın alınmış olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland'da Bir Dönemin En Büyük Siyasi Partisinin Liderine 2 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement