Tayland'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Bombalı Saldırı

Tayland'daki cunta yönetimi, hafta başında başkent Bangkok'ta düzenlenen ve 20 kişinin ölmesine yol açan bombalı saldırıda uluslararası teröristlerin rolünün bulunmadığını açıkladı.

20.08.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'daki cunta yönetimi, hafta başında başkent Bangkok'ta düzenlenen ve 20 kişinin ölmesine yol açan bombalı saldırıda uluslararası teröristlerin rolünün bulunmadığını açıkladı.

Ordu sözcüsü Albay Winthai Suvaree, televizyonda yayınlanan açıklamasında, Bangkok'taki saldırıda uluslararası teröristlerin rolü bulunmasını "olasılık dışı" sözleriyle değerlendirdi. Sözcü, "Güvenlik kurumları, çok sayıda ülkenin istihbarat teşkilatlarıyla işbirliği yaptı ve olayın uluslararası terörizmle bağlantısı olması ihtimalinin bulunmadığına ilişkin bir ön kanıya vardı" diye konuştu.

Tayland polisi, "kimliği bilinmeyen yabancı" olarak nitelendirdiği saldırının baş şüphelisi hakkında tutuklama kararı çıkardı. Winthai, bu gelişmenin ardından "uluslararası teröristlerin saldırıda rolü olmadığı" kanısına nasıl vardıklarına ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Bu arada Tayland polisi, baş şüphelinin kimliğinin belirlenmesi için Interpol'den yardım talebinde bulundu.

Tayland vatandaşları bağlantılı

Emniyet Genel Müdürü General Somyot Pumpanmuang ise saldırıda en az 10 kişinin rol oynadığını ifade etti. General Somyot, "Saldırıdan önce aylarca plan ve keşif yaptıklarını sanıyoruz" dedi. Somyot, saldırıyla Tayland vatandaşlarının bağlantısı bulunduğundan emin olduğunu sözlerine ekledi.

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayut Çan-oça, dün İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un saldırının soruşturulmasına yardım etme talebini de sert bir dille geri çevirmişti.

Taylandlı yetkililer, dün bombalı saldırının şüphelisinin robot resmini dağıtmıştı. Polis de şüphelinin yakalanmasına yardım edenlere 28 bin dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement