Tayland'daki hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki hükümet karşıtı gösteriler -

Tayland\'daki hükümet karşıtı gösteriler -

Tayland'da önceki gün yapılan ve tartışmaları hala süren genel seçimler ülkedeki siyasi tıkanıklığı giderebilmiş değil. Muhalif gruplar sokak gösterilerine devam ediyor.

04.02.2014 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da önceki gün yapılan ve tartışmaları hala süren genel seçimler ülkedeki siyasi tıkanıklığı giderebilmiş değil. Muhalif gruplar sokak gösterilerine devam ediyor.

Geçen yıl kasım ayında hükümetin af yasası çıkarması üzerine başlayan siyasi gerginlik ülkede, özelliklede başkent Bangkok'ta hala sürüyor. Bir anlamda "kansız" olarak da adlandırılan askeri darbeyle hükümetten el çektirilen ve Dubai'ye sürgüne yollanan eski Başbakan Taksin Şinavatra'ya af doğurabilecek sonuçları içeren yasa muhalif kanadın tepkisine yol açmıştı. Taksin Şinavatra'nın kardeşi başbakan Yinglak Şinavatra'nın tepkilerin ardından yasayı geri çekmesine rağmen tatmin olmayan muhalif kesim muhalefetini parlemento dışında sokaklarda da sürdürüyor.

Şinavatra ailesinin Tayland'ı büyük bir yolsuzluk girdabı içerisine soktuğu iddiasıyla sokaklarda gösteriler düzenleyen muhalifler, önceki gün yapılan genel seçimleri de boykot etmişlerdi.

Tayland'ın pek çok kentinde olan muhalif gösteriler başkent Bangkok'ta yoğunluk gösteriyor. Bir alışveriş merkezinin bahçesine ocak ayından beri çadır kurarak protestolarına devam eden yüzlerce Taylandlı akşam saatlerinde başlayan gösterilere de destek veriyor. Kurulan platformlardan yükselen muhalif liderlerin çağrılarına düdük ve el şeklindeki ses çıkaran oyuncaklarla destek veren Bangkoklu'lar taşıdıkları döviz ve pankartlarla da hükümeti istifa çağrısında bulunuyor.

Başkentin pek çok yerinde devam eden gösteriler nedeniyle bir çok önemli cadde araç trafiğine kapanırken, asker ve polis güçleri de göstericilere yakın bölgelerde güvenlik önlemi alıyor.

Önceki gün yapılan seçimleri protesto edenlerin başlattığı abluka eylemi nedeniyle başkent Bangkok'ta yüzlerce, ülkenin güneyindeyse binlerce seçim merkezinde oy verme işleminin yapılamaması üzerine oy kullanamayan seçmenler için 23 Şubat'ta ikinci tur oylama yapılacağı ilan edildmişti.

-hükümet karşıtı gösteriler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement