Tayland'daki Tek Mers Vakası İyileşti - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Tek Mers Vakası İyileşti

Tayland'da Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS teşhisi konulan Ummanlı kişi iyileşti.

29.06.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS teşhisi konulan Ummanlı kişi iyileşti.

Sağlık Bakanlığı yetkilisi Sophon Mekthon, basına yaptığı açıklamada, 75 yaşındaki Ummanlı turistin iyileştiğini ve kısa süre içinde karantinadan çıkarılacağını söyledi.

Mekthon, hastayla birlikte seyahat eden yakınlarında hastalığa rastlanmadığını belirtti.

Bakanlık müşteşarı Surachet Satitramai da hastayla temas eden 36 kişinin halen izlendiğini açıkladı.

Bakanlık, hac ibadeti için eylülde Suudi Arabistan'a gidecek 10 bin Taylandlı Müslüman için ek önlemler alınacağını duyurdu. Yolculuğa çıkmadan önce grip ve sarıhummaya karşı aşılanacak Taylandlı hacılar, dönüşlerinde bir ay süreyle izlenecek. Bakanlık, Taylandlı hacıları hac seyahati sırasında gözlemlemek üzere kendi doktorlarını görevlendirecek.

Sağlık Bakanlığı, ülkede geçen hafta ilk MERS vakasının ortaya çıkmasının ardından Ortadoğulu hastaların tedavisini kabul etmeyen hastaneler hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulunmuştu.

MERS, ilk kez 2012 yılının Eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmıştı. Ülkede son üç yılda MERS teşhisi koyulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti. Dünya Sağlık Örgütü, 23 Haziran'da yaptığı açıklamada, Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle dünya genelinde 471 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Tek Mers Vakası İyileşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement