Tayland'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunu Raporu - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunu Raporu

Tayland Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’na verdikleri servet bildirimleri cunta hükümeti üyelerinin büyük bir bölümünün dolar milyoneri olduğunu ortaya çıkardı.

31.10.2014 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkedeki yolsuzlukla mücadele çalışmaları kapsamında Tayland Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'na (TUYMK) servet bildiriminde bulunan hükümet üyelerinin büyük bir çoğunluğunun dolar milyoneri olduğu ortaya çıktı.

TUYMK'nin bugün açıkladığı rakamlara göre askeri darbeyle işbaşına gelen hükümet üyelerinin refah düzeyi, ülkede yolsuzluğa bulaşmakla suçladıkları politikacılardan daha yüksek.

Yapılan servet bildirimleri, hükümette yer alan 33 bakandan 25'inin dolar milyoneri olduğunu ve  eskiden merkez bankası yöneticiliği görevinde bulunmuş olan Başbakan Yardımcısı Pridiyathorn Devakul'un da 42 milyon dolarlık servetiyle hükümetin en zengin üyesi olduğunu gösterdi.

Hükümetteki Pridiyathorn'dan sonraki  en zengin kişiyse uzun yıllar içişleri bakanlığında çalıştıktan sonra darbenin ardından  Başbakanlık Bürosu Bakanlığı'na getirilen Panadda Diskul. TUYMK'dan açıklanan rakamlara göre  Tayland'daki aristokrat sınıfına mensup olan Panadda'nın serveti 40,2 milyon dolar.

Tayland'da 22 Mayıs 2014'te Başbakan Yinglak Şinavatra hükümetini deviren askeri cunta lideri Prayuth Çan-oça'nın serveti ise 3,9 milon dolar olarak açıklandı.

Genelkurmay Başkanı olarak eylülün sonuna kadar yıllık geliri 43 bin dolar olan Prayut, yaptığı servet bildiriminde değerli malları arasında Mercedes Benz S600L ve BMW 740Li model araçları gösterdi. Servet bildiriminde diğer aile üyelerine 14,3 milyon dolar para transferinde bulunduğu görülen  Prayut'un toplam borcu ise 20 bin dolar.

Kabine üyeleri arasında en fakiriyse  Eğitim Bakanı Narong Pipatanasai. Toplam serveti 215 bin dolar olan Narong'un 89 bin dolar da borcu bulunuyor.

TUYMK'dan yapılan açıklamada servet bildiriminde bulunmakta isteksiz davranın bazı kabine ve meclis üyelerinin Komisyon'un bu yönde verdiği  talimat üzerine servetlerini açıkladıkları belirtildi.

Açıklamada buna karşılık askeri cunta tarafından seçilerek siyasi sistemi revizyondan geçirmekle görevlendirilen Ulusal Reform Konseyi üyelerinin ise "sadece akademisyen" olmaları nedeniyle servet bildiriminde bulunmadığı kaydedildi.

Askeri darbeyle işbaşına gelmesinin ardından yolsuzluk mücadeleyi en önemli önceliği olarak ilan eden askeri cunta,  Başbakanlık binasına piyasanın çok üstünde fiyatlar ödenerek alındığı iddia edilen modern mikrofon sistemleri nedeniyle eylül ayında şiddetli eleştirilerin hedefi olmuştu. Ancak Başbakanlık Ofisi Bakanı Panadda cihazların yüksek fiyatlandırıldığı iddialarını reddetmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunu Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement