Tayland'ta "Bebek fabrikası" Tüp Bebek Merkezine Baskın Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tayland'ta "Bebek fabrikası" Tüp Bebek Merkezine Baskın Yapıldı

Tayland\'ta "Bebek fabrikası" Tüp Bebek Merkezine Baskın Yapıldı

Tayland'da yaptığı yasa dışı tüp bebek işlemleri sonucu 'Bebek fabrikası' olarak adlandırılan klinik kapatıldı. Japon baba baskından sonra ülkeyi terketti.

26.08.2014 10:33  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da yaptığı yasa dışı tüp bebek işlemleri sonucu halk tarafından 'Bebek fabrikası' olarak adlandırılan klinik kapatıldı.

Tayland'da tüp bebek uzmanı bir doktor kliniğinde yaptığı yasa dışı tüp bebek işlemleri sonucunda halk tarafından 'Bebek fabrikası' olarak adlandırılırken ve yapılan baskında klinik kapatıldı. Kimliği açıklanmayan Taylandlı son günlerde yerel haberler ve sosyal medyada bir Japon'un 5 ayrı kadından yaklaşık 12 bebeği olduğu haberleriyle gündeme gelmişti. Baskında yakalanamayan doktor, hakkında yakalama kararı çıkarılmaya hazırlandığı haberleri başlayınca polisi arayarak teslim olacağını belirtti. 6 Eylül'e kadar süre tanınan doktorun teslim olmadığı takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacak.

JAPON BABAYA CEZA VERİLMEYECEK

Taşıyıcı anneler hamilelik dönemi boyunca toplam yaklaşık 12 bin 500 dolar para aldıkları belirtildi. Aynı apartmanda yakalanan 5 kadının aynı Japon babadan tüp bebek ile hamile bırakıldığı tespit edildi ve daha sonra aynı doktor tarafından tedavi altında olduğu söylenen 6 kadın daha tespit edildi.

Japon baba baskının hemen ardından ülkeyi terketti. Babaya bir ceza verilmeyeceği açıklandı ancak polis ve interpol bunu neden yaptığını öğrenmek istediğini belirtti. Başka bir 'Bebek fabrikası'nda Avustralyalı bir çift taşıyıcı annenin karnındaki bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrenince taşıyıcı anneyi çocukla başbaşa bırakıp ülkeyi terketti.

Taşıyıcı annelik de yabancı çiftler için en popüler ülkelerin başında Tayland ve Hindistan geliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland'ta 'Bebek fabrikası' Tüp Bebek Merkezine Baskın Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement